čekaju se glasovi iz dijaspore

Nikšić: Razlika između glasova za Bećirovića i Džaferovića je oko... Izborni proces je bio veoma kompromitovan...

Front08.10.18, 09:02h

Nikšić: Razlika između glasova za Bećirovića i Džaferovića je oko... Izborni proces je bio veoma kompromitovan...
Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić izjavio je u obraćanju medijima da će insistirati na kontroli svakog glasa, a pobjedu je čestitao članu Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željku Komšiću

 

Za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine još se ne može proglasiti pobjeda jer je uzorak prebrojanih glasova nedovoljan, a prema obrađenih 411.973 birača kandidat Socijaldemokratske partije BiH Denis Bećirović ima 127. 816 glasova, a kandidat Stranke demokratske akcije Šefik Džaferović 120.281 glas. 

 

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić izjavio je u obraćanju medijima da će insistirati na kontroli svakog glasa, a pobjedu je čestitao članu Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željku Komšiću. 

 

-  Da bi se proglasio konačan rezultat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH trebamo sačekati da se prebroje glasovi koji su došli putem pošte i iz dijaspore. Razlika u broju glasova između dva kandidata trenutno je 6.000 - 7.000 – kazao je Nikšić. 

 

Bez obzira koji će na kraju rezultat biti zahvalio je Denisu Bećiroviću na pozitivnoj kampanji koja nije bila zasnovana na podjelama i sukobima, te dodao da je zato Bećirović „dobio značajnu podršku građana BiH“. 

 

O rezultatima za sve nivoe vlasti Nikšić kaže da je previše rano govoriti, ali da očekuje da će SDP povećati broj zastupnika, te kao programski blok ući u Narodnu skupštinu Republike Srpske. Pretpostavlja da će rezultat biti takav da SDP može presudno uticati na formiranje vlasti, ali isto tako ne želi pod svaku cijenu biti dio vlasti. 

 

-  Izborni proces bio je veoma kompromitovan. Tu ogromnu odgovornost nosi Centralna izborna komisija BiH pogotovo zbog nemarnog odnosa prema lokalnim izbornim komisijama – zaključio je Nikšić.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!