FOTO RAPORT SA LICA MJESTA

Građanin otkrio izbornu prevaru: Došao da glasa, pa ugledao da mu je sin već potpisan, iako se nalazi u Njemačkoj!

Hronika07.10.18, 16:42h

Građanin otkrio izbornu prevaru: Došao da glasa, pa ugledao da mu je sin već potpisan, iako se nalazi u Njemačkoj!
U evidenciji se neko uredno potpisao u ime njegovog sina kao da je glasao i to punim imenom i prezimenom, oponašajući potpis sa lične karte

 

 

Banjalučanin Darko Marković nije ni slutio da će biti svjedok izborne prevare kada je danas došao da glasa na svom biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Georgij Stojkov Rakovski" u Banjaluci, penosi BN TV.


Naime, kada ga je član biračkog odbora identifikovao na osnovu ličnog dokumenta i dao mu da se potpiše, primijetio je da je njegov sin Dejan već "glasao", iako se on trenutno nalazi u Njemačkoj gdje studira.


U evidenciji se neko uredno potpisao u ime njegovog sina kao da je glasao i to punim imenom i prezimenom, oponašajući potpis sa lične karte.

 

banjalucanin-izborna-prevara-2


"Moj sin je Dejan Marković. Neko ga je identično potpisao i glasao, a on je u Njemačkoj na fakultetu i nije mogao doći da glasa", rekao je Darko Marković.


Zanimljivom je da je falsifikovani potpis Dejana Markovića u evidenciji upisan naopačke u odnosu na druge potpisnike, što upućuje da se u njegovo ime potpisao neko od članova biračkog odbora, vjerovatno u brzini.


Marković je prijavio ovu nepravilnost i upisano je da je u pitanju greška člana biračkog odbora Olje Savanović.

 

banjalucanin-izborna-prevara-3


Ovo je samo jedna u nizu izbornih prevara i nepravilnosti koje su danas dokumentovane i zabilježene, a koje su proizvod manipulacija u biračkim odborima za koje se od ranije zna da su većim dijelom pod kontrolom vladajućih političkih partija u Republici Srpskoj.

 

(BN TV/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!