evo i šta se nalazi na tom jelovniku

Svi su ludi za Kolindinom dijetom, a za tu dotjeranu liniju zaslužan je sarajevski nutricionista!

Lifestyle06.10.18, 17:49h

Svi su ludi za Kolindinom dijetom, a za tu dotjeranu liniju zaslužan je sarajevski nutricionista!
Pridržavate li se njegovih jelovnika, brzi rezultati su zagarantirani

 

Kolinda Grabar-Kitarović proteklih tjedana plijeni pozornost gdjegod se pojavi. I to ne samo zbog pomno odabranih odjevnih kombinacija, kojima je nedavno u Bijeloj kući zasjenila čak i Melaniju Trump, već i zbog dobre linije - piše Vecernji.hr


Smršavjela je predsjednica uz liposukcijsku dijetu koja je postala pravi hit među poznatim Hrvatima. Plan prehrane osmislio je sarajevski nutricionist Kenan Mandra, a pridržavate li se njegovih jelovnika, brzi rezultati su zagarantirani. Zna to dobro i televizijski voditelj Dalibor Petko koji je apsolutni rekorder kad je pitanju liposukcijska dijeta. U samo dva tjedna Petko je izgubio 10 kilograma i istopio 10 centimetara u struku.

 

– Probao sam razne dijete, no ova je sigurno najbolja. Gubitak kilograma vidi se iz dana u dan i to odmah motivira za dalje. Svako jutro probudio sam se s kilom manje – kaže Petko. Poznati voditelj na dijetu je nagovorio i svog oca Stjepana koji je postao lakši za impresivnih 26 kilograma. Prehrana na liposukcijskoj dijeti, uz koju možete u dva tjedna izgubiti 7 do 10 posto tjelesne mase, temelji se na povećanom unosu masti i proteina te smanjenom unosu ugljikohidrata.


Piju se proteinski shakeovi, uzimaju aminokiseline te jedu isključivo zdrave namirnice, među kojima su meso, riba i povrće pripremljeni na mediteranski način. U dijetu se kune i Boris Kosmač, urednik, voditelj i vlasnih modnih licencija, koji je na ovom režimu skinuo 12 kilograma u 45 dana.

 

– Svoju težinu održavam upravo liposukcijskom prehranom koja me naučila kako jesti i kombinirati hranu te kako se ne prejedati – ističe Kosmač.


Strastveni gurman u režimu se odrekao specijaliteta koje je pretežno zamijenio shakeovima te jednim konkretnijim obrokom. – Liposukcijska dijeta temelji se na tri proteinska shakea te večeri koja se sastoji od proteina i povrća – objašnjava Kosmač koji se ovom načinu prehrane vraća čim nabaci koji kilogram.

 
Na dijetu su kolektivno krenuli i članovi benda Opća opasnost koji su zajedno izgubili 35 kilograma. – Kilogrami su išli dolje nevjerojatnom brzinom. Mijenjali smo baterije na vagi jer nismo vjerovali da je to stvarno funkcionira – kaže nam Pero Galić.


Odlične rezultate postigla je i Katja Restović koja je u četiri mjeseca smršavjela 20 kilograma. Poznata redateljica ističe da je ova dijeta nikada nije opterećivala te da se brzo navikla na režim.


– Najveća je posebnost ove dijete jednostavnost te odlični i brzi rezultati – kaže Restović. Uz istu efikasnu metodu rat suvišnim kilogramima objavili su i Zlatan Zuhrić Zuhra, Halid Bešlić te Suzana Mančić, a rezultati, naravno, nisu izostali. 

 

Primjer jelovnika


U liposukcijskoj dijeti doručak i ručak zamjenjuju proteinski shakeovi raznih okusa uz dodatke prehrani (aminokiseline i biljna vlakna). Glavni je obrok večera koja se temelji na kuhanom povrću (npr. brokula, cvjetača, patlidžan), mesu (npr. janjetina, piletina) te ribi (npr. losos, tunjevina). Uz večeru je dopušteno jesti i razne salate (kupus, zelena salata, rajčica). Voće i ugljikohidrati strogo su zabranjeni.

 

(Vecernji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!