'potkrala se greška'

MUP RS-a: Pogriješili smo, obrascem LK/OI-4 ne može se dokazati identitet

Hronika06.10.18, 15:16h

MUP RS-a: Pogriješili smo, obrascem LK/OI-4 ne može se dokazati identitet
U saopštenju pod naslovom "U subotu i nedjelju radiće lokacije za izdavanje ličnih dokumenata u Republici Srpskoj", koje je objavljeno u četvrtak, 04. oktobra, potkrala se tehnička greška u pogledu te činjenice, pojašnjavaju iz MUP-a RS-a

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obavještava građane kojima se prvi put izdaju lična dokumenta, da prema propisima Centralne izborne komisije BiH, neće moći dokazati identitet obavještenjem na obrascu LK/OI-4, prilikom ostvarivanja biračkog prava, saopćeno je danas iz MUP-a RS-a nakon informacije da se na području svih policijskih uprava u Republici Srpskoj tokom ovog vikenda izdaju lični dokumenti.

 

Naime, u saopštenju pod naslovom „U subotu i nedjelju radiće lokacije za izdavanje ličnih dokumenata u Republici Srpskoj“, koje je objavljeno u četvrtak, 04. oktobra, potkrala se tehnička greška u pogledu te činjenice.

 

Podsjećamo da je Ministarstvo organizovalo rad na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata na području svih policijskih uprava u Republici Srpskoj u oba dana vikenda i to u periodu 07,00 – 19,00 časova.

 

Na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata radiće referati ličnih karata, prebivališta, boravišta i izdavanja jedinstvenih matičnih brojeva, uključujući i akviziciju, saopćeno je iz MUP-a RS-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!