rs danas na ispitu ljudskosti

Diktatura i tortura u Banjaluci? Članica 'Pravde za Davida' dobila otkaz s posla, neviđena napetost u gradu...

Hronika05.10.18, 14:13h

Diktatura i tortura u Banjaluci? Članica 'Pravde za Davida' dobila otkaz s posla, neviđena napetost u gradu...
​Istovremeno, nastavljaju se i pritisci na članove grupe pa je tako jedna od najaktivnijih članica Danijela Ratešić - Došen danas dobila otkaz s posla

 

Iako Banja Luka ovog petog oktobra na prvi pogled izgleda kao i svakog radnog dana, zbog večeras najavljenog velikog skupa Pravda za Davida osjeća se velika napetost među građanima - piše Oslobodjenje

 

Tome su bez sumnje doprinjeli kako predstavnici MUP-a RS-a, koji su do danas ostajali nedorečeni hoće li okupljanje građana zabraniti, jer skup nije prijavljen policiji, ali i provladini mediji koji su prenosili brojne, neutemeljene tvrdnje kako pojedinih političara iz vladajućih struktura tako i nevladinih organizacija bliskih vlasti da bi na skupu mogle da se pojave skupine koje bi izazvale nerede.

 

danijela-ratesic

 

​Potrebno je navesti da su i danas iz grupe Pravda za Davida građane pozvali da se okupe na Trgu Krajine i zajedno s roditeljima ubijenog Davida Dragičevića ponovo zatraže istinu o smrti njihovog sina. Podsjetili su da tokom proteklih 190 dana, koliko traju okupljanja, nije bilo nijednog incidenta i saopštili da će i ovaj skup proteći mirno, jer nikom od njih nije cilj izazivanje nemira ili nasilno rušenje vlasti za što ih se optužuje.

 


​Istovremeno, nastavljaju se i pritisci na članove grupe pa je tako jedna od najaktivnijih članica Danijela Ratešić - Došen danas dobila otkaz s posla.

 

​Navodimo i da je uprava Grada Banja Luka jutros promijenila svoju odluku te izdala dozvolu BNTV-u da instalira svoju opremu na Trg Krajine, u cilju direktnog TV prenosa večerašnjeg skupa.

 

Na skupu se, ako je suditi prema raspoloženju Banjalučana, večeras trebalo okupiti više hiljada građana koji traže odgovor na pitanje : "Ko je ubio Davida Dragičevića"? - Ovo je pitanje sviju nas i ljudski je i moralno večeras doći na skup, kazala nam je Ljubinka Vidošević.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još