pokrenuta istraga

Nestao predsjednik Interpola Meng Hongwei: Otišao iz Francuske za Kinu i otada mu se gubi svaki trag

Hronika05.10.18, 13:42h

Nestao predsjednik Interpola Meng Hongwei: Otišao iz Francuske za Kinu i otada mu se gubi svaki trag
Meng Hongwei je prvi kineski zvaničnik na čelu Interpola, izabran u novembru 2016. godine

 

Francuska je policija navodno pokrenula istragu o nestanku predsjednika Interpola, Menga Hongweija.

 

Mengu se od 29. septembra gubi svaki trag. Pokrenuta je istraga o njegovom nestanku. Lokalni mediji navode da je Meng napustio Francusku 29. septembra, kada je otišao u posjetu Kini. Od tada mu se gubi svaki trag. Francuske vlasti obavijestila je njegova supruga, koja je policiji dala izjavu.

 

Meng Hongwei je prvi kineski zvaničnik na čelu Interpola, izabran u novembru 2016. godine. Od 2004. obavljao je funkciju zamjenika kineskog ministra za javnu sigurnost, a na mjestu predsjednika Interpola naslijedio je Francuskinju Mireille Ballestrazzi.

 

Interpol je druga najveća međunarodna organizacija u svijetu, nakon Ujedinjenih naroda (UN). Fokusiran je na javnu sigurnost, antiterorizam, suzbijanje organiziranog kriminala, krijumčarenja, trgovine ljudima, pranja novca, dječje pornografije i drugih kriminalnih radnji.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!