Danas u 18 sati okupljanje na Trgu Krajine

Uoči velikog skupa 'Pravda za Davida': MUP RS naredio zatvaranje kafića u centru Banjaluke

Hronika05.10.18, 10:18h

Uoči velikog skupa 'Pravda za Davida': MUP RS naredio zatvaranje kafića u centru Banjaluke
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS jučer su apelovali na organizatore da otkažu najavljene javne skupove u Banjoj Luci, uključujući i neke stranačke te dodali da skup grupe "Pravda za Davida" nije prijavljen policiji u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS

 

Gradska uprava Banja Luke donijela je naredbu o privremenoj zabrani rada ugostiteljskih objekata te točenja alkoholnih pića u objektima u centru, tokom trajanja večerašnjeg javnog skupa „Pravda za Davida“ na Trgu Krajine. 

 

Naradba je izrečena na zahtjev Ministarstva unutrašnjih poslova RS, a u okviru, kako je navedeno, organizovanja mjera obezbjeđenja tog okupljanja. 

 

Predstavnici grupe "Pravda za Davida" i porodica stradalog Davida Dragičevića najavili su za 18.00 sati veliki skup te pozvali građane na mirno i dostojanstveno ponašanje. 

 

Više od šest mjeseci, okupljanjima u centru grada, traže da se uhapse, kako navode, nalogodavci i ubice Davida. 

 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS jučer su apelovali na organizatore da otkažu najavljene javne skupove u Banjoj Luci, uključujući i neke stranačke te dodali da skup grupe "Pravda za Davida" nije prijavljen policiji u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS. 

 

Najavili su pojačane kontrole osoba i vozila te da imaju informacije da bi "neke grupe mogle da dođu u Banju Luku i izazovu incidente".

 

(FENA/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!