Srbijanski predsjednik i vrhovni zapovjednik Vojske Srbije

Vučić naredio da se ukine stanje najviše borbene pripravnosti

Front04.10.18, 09:39h

Vučić naredio da se ukine stanje najviše borbene pripravnosti
Vojska Srbije u suradnji s ostalim sigurnosnim strukturama, u skladu s naređenjem vrhovnog zapovjednika, i dalje prati sigurnosnu situaciju i spremna je da u svakom trenutku zaštiti svoju državu i njezine građane, bez obzira gdje žive, navodi se u saopćenju

 

Srbijanski predsjednik i vrhovni zapovjednik Vojske Srbije Aleksandar Vučić naredio je rano jutros dezangažiranje snaga za hitno i brzo reagiranje, javljaju beogradski mediji. 

 

"Predsjednik Srbije i vrhovni zapovjednik Vojske Srbije je rano jutros, u skladu sa svojim ovlaštenjima propisanim Zakonom o obrani, dostavio ministru obrane Aleksandru Vulinu i načelniku Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovniku Milanu Mojsiloviću, naređenje o dezangažiranju snaga za hitno i brzo reagiranje", saopćilo je Ministarstvo odbrane Srbije. 

 

Vojska Srbije u suradnji s ostalim sigurnosnim strukturama, u skladu s naređenjem vrhovnog zapovjednika, i dalje prati sigurnosnu situaciju i spremna je da u svakom trenutku zaštiti svoju državu i njezine građane, bez obzira gdje žive, navodi se u saopćenju.  

 

Podsjećamo, Vučić je naredio da se vojska stavi u stanje najviše borbene pripravnosti nakon što je u subotu, 29. septembra, predsjednik Kosova Hashim Thaci došao na jezero Gazivode u pratnji, kako je izvještavano, pripadnika kosovskih specijalnih snaga ROSU-a.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!