FOTO/ Na novootvorenom autoputu '9. januar'

Iznad tunela osvanuo transparent: Dodik i Vučić su svjetlo na početku...

Hronika02.10.18, 20:35h

Iznad tunela osvanuo transparent: Dodik i Vučić su svjetlo na početku...
Završetak izgradnje posljednje dionice, u dužini oko 35 km, na kojoj se nalaze 52 značajna objekta - dva mosta preko Bosne i Vrbasa, vijadukt u Lišnji, dva nadvožnjaka u Laktašima preko magistralnog i lokalnog puta, podvožnjaci, tuneli, obilježen je u Drugovićima kod Laktaša

 

Danas je iznad tunela na novootvorenom autoputu "9. januar" osvanuo transparent na kojem između glava Aleksandra Vučića i Milorada Dodika stoji natpis:"Svjetlo na kraju tunela". Nije poznato ko je autor transparenta te da li se radi o sarkazmu ili je ovo omaž nekog zaluđenog obožavaoca.

 

Podsjećamo da je autoput Banja Luka - Doboj, ukupne dužine 72 kilometra, a za čiju izgradnju su izdvojena 402 miliona eura, od danas u potpunosti otvoren za saobraćaj.

 

Završetak izgradnje posljednje dionice, u dužini oko 35 km, na kojoj se nalaze 52 značajna objekta - dva mosta preko Bosne i Vrbasa, vijadukt u Lišnji, dva nadvožnjaka u Laktašima preko magistralnog i lokalnog puta, podvožnjaci, tuneli, obilježen je u Drugovićima kod Laktaša, javila je Fena.

 

Izgradnja ove trase finansirana je kreditom Evropske investicione banke (EIB) u iznosu 207 miliona eura.

 

Autoput, koji povezuje Doboj i Banju Luku, a prolazi kroz pet općina, nosi naziv „9. januar“, a građen je pet godina. Izvođač radova bilo je je laktaško preduzeće "Integral inženjering", sa partnerima.

 

svjetlo-na-kraju-tunela

 

 

 

(Oslobođenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!