Bogat kulturni program

Večeras počinje festival 'Ja BiH - pet dana Sarajeva u Zagrebu', svečano otvorenje u Muzeju Mimara

Kultura02.10.18, 11:31h

Večeras počinje festival 'Ja BiH - pet dana Sarajeva u Zagrebu', svečano otvorenje u Muzeju Mimara
Ovaj festival je rezultat višegodišnjeg rada Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH iz Zagreba i težnje za uspostavljanjem intenzivnog kulturnog dijaloga između Zagreba i Sarajeva, ali i promicanjem kulturne baštine i stvaralaštva u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini

 

U Muzeju Mimara u Zagrebu večeras će svečano biti otvoren festival pod nazivom „Ja BiH...5 dana Sarajeva u Zagrebu 2018."  

 

U sklopu otvorenja na programu je "Sarajevski piknik prijateljstva" koji će uveličati glazbenica Ismeta Dervoz, fotograf Milomir Kovačević Strašni i reditelj Elmir Jukić. Istu večer, proslavu će obogatiti i koncert „Bosanski Lonac" u izvedbi Mirze Redžepagića i Kenana Mačkovića, prenosi HRT. 

 

Organizatori Ja BiH Festivala sedmu godinu za redom priredili su bogati filmski program, koncerte, ali i glazbene radionice koji će se održati na raznim lokacijama u centru Zagreba.

 

Ovaj festival je rezultat višegodišnjeg rada Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH iz Zagreba i težnje za uspostavljanjem intenzivnog kulturnog dijaloga između Zagreba i Sarajeva, ali i promicanjem kulturne baštine i stvaralaštva u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

 

Nakon svečanog otvorenja i koncerta, drugi i treći dan Festivala rezervirani su za prikazivanje filmskih djela. Tako će 3. listopada u 20 sati biti prikazan igrani film „Žaba" redatelja i gosta Elmira Jukića u kinu Kinoteka, dok su 4. listopada, također u Kinoteci, na programu dokumentarni film Sabrine Begović Čorić i Nejre Latić Hulusić "Undercovered - Ispod marame", a potom „Nazif Gljiva" Arijane Saračević Helač.

 

U petak, 4. listopada, u 20 sati na programu su dvije epizode TV serijala „Hoću kući 2" Ademira Kenovića koja je osvojila brojna srca gledatelja Al Jazeera Balkans TV. Večernji sati rezervirani su za svjetski zvuk s mostarskim potpisom, bend „Tale Quale" koji će održati svoj koncert i na scenu donijeti jedinstvenu glazbenu kombinaciju.

 

Posljednji dan Festivala, 6. listopada u 11 sati u Ininoj kući udruga spajaLICA bit će održana glazbena radionica „Muzički centar Pavarotti Mostar" Atille i Azre Aksoj, učenika glazbeno-umjetničke škole iz Zagreba.

 

U večernjim satima, ponovno u kinu Kinoteka bit će prikazan igrani film „Kuduz", redatelja Ademira Kenovića, a za kraj u Napretkovom Kulturnom Centru, bit će predstavljen novi projekt "KRADENI LJUDI".

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!