video/ samo jedan od gorućih problema u bih

Predizborne prepirke smo čuli, nego... Šta bh. političari misle o reformi zdravstva? To je 'Fakat važno!'

Front02.10.18, 08:32h

Predizborne prepirke smo čuli, nego... Šta bh. političari misle o reformi zdravstva? To je 'Fakat važno!'
U videima pogledajte šta bh. političari misle o reformi zdravstva

 


Zašto je važno čuti šta partije planiraju uraditi povodom reforme zdravstva? Zato što od reforme zdravstva zavisi kakvu ćemo imati zdravstvenu zaštitu i hoće li biti dovoljno ljekara u zemlji.
 

Centar za politike i upravljanje u susret oktobarskim izborima želi vratiti socio-ekonomska pitanja u predizborni diskurs, jer su ona od presudne važnosti za svakodnevni život građana. Na žalost, pred svake, pa i ove izbore u Bosni i Hercegovini, dnevnopolitičke prepirke i podgrijavanja ljudskih strahova od novih konflikata i uvrede na račun „onih drugih“ dominiraju javnim prostorom i potiskuju zaista važne teme. Zato u kampanji Fakat važno! možete pratiti odgovore 11 partija vezano za konkretne socio-ekonomske politike koje planiraju provoditi ako budu na vlasti - prenosi Oslobodjenje

 

Zašto je važno čuti šta partije planiraju uraditi povodom reforme zdravstva?

 

Zato što od reforme zdravstva zavisi kakvu ćemo imati zdravstvenu zaštitu i hoće li biti dovoljno ljekara u zemlji. Zato što od konkretnih politika zavisi hoće li se dugovi zdravstvenog sektora sanirati, te hoće li u bolnicama biti reagensa, zavoja, konca i ostalih materijala kojih redovno nedostaje. Zato što od toga zavisi koliki će redovi biti i koliko će se sati, dana ili mjeseci čekati na ultrazvuk ili CTG. I na kraju, od toga zavisi hoćemo li i po kojoj cijeni dobiti odgovarajući lijek.

 

U videima pogledajte šta bh. političari misle o reformi zdravstva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!