NAGRADA NA SARAJEVO HALAL SAJMU

Ova renomirana bh. kompanija ima najviše certificiranih halal proizvoda, čak 906!

Biznis Klub29.09.18, 14:27h

Ova renomirana bh. kompanija ima najviše certificiranih halal proizvoda, čak 906!
Na SHF 2018, koji je održan u Skenderiji, učestvovalo je više od 500 gostiju iz 40 država svijeta, sa oko 100 izlagača

 

 

Na Sarajevo Halal Sajmu (SHF) 2018 najboljima su danas dodijeljene nagrade za doprinos razvoju halal industrije u Bosni i Hercegovini, regionu i svijetu. 


Organizatori sajma, Bosnia Bank International (BBI), Islamska zajednica u BiH i Islamska razvojne banka (IsDB), su bh.kompaniji AS Holding dodijelili prvu nagradu za najveći broj halal certificiranih proizvoda, oko 906 proizvoda. 


Dobitnik nagrade za izuzetan doprinos razvoju halal industrije u regiji je muftija zagrebački Aziz ef. Hasanović, a nagradu za izuzetan doprinos razvoju halal industrije u BiH dobili su profesor sa Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli Midhat Jašić i direktor Media centra IZBiH i bivši direktor Agencije za certificiranje halal kvaliteta u BiH Amir Sakić


Za doprinos razvoju halal industrije u BiH nagrada je dodijeljena Institutu za standardizaciju BiH. 


Prema izboru posjetitelja SHF 2018 najbolji sajamski štand imala je makedonska kompanija UKA komerc iz Skoplja. 


- Posebno nam je drago što su naš trud nagradili posjetioci. Halal certifikat i halal proizvodnja je bez konkurencije. To za naše potrošače znači da kupuju zdravu i čistu hranu - kazao je Adem Abazi iz kompanije UKA komerc. 


Na SHF 2018, koji je održan u Skenderiji, učestvovalo je više od 500 gostiju iz 40 država svijeta, sa oko 100 izlagača.    


Održan je i veliki broj bilateralnih susreta regionalnih proizvođača halal proizvoda i pružalaca halal usluga iz BiH, a organizirane su i panel diskusije. 


Univerzitetski profesor Šukrija Ramić smatra da je sajam prilika za novu poslovnu saradnju, jer upravo koncept halala znači održivost razvoja i to je velika prilika za sve da rade na tom konceptu. 


Naglasio je da je to prilika i mladima koji bi trebali svoju profesionalnu profilaciju gledati i graditi kroz halal industriju. 


- Svi koji rade u halal industriji surađuju sa obrazovnim institucijama kako bi na viši nivo podigli halal, a najviši nivo  halala je da sve ono što imamo oko nas, bilo da je hrana, okruženje u kojem živimo je potpuno kompatibilno sa čovjekovim životom u pogledu njegova zdravlja, njegova življenja – kazao je Ramić u izjavi za medije. 


Nakon uručenih nagrada upriličen je u kuharski šou na kojem su prezentirani ukusni delikatesi.


(FENA/ad)) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!