KLUPKO SE ODMOTAVA, KO JE SVE U LANCU?

Procurila izjava Đorđa Rađena o dokazima u slučaju 'David Dragičević': Učinio sam sve što su inspektori od mene tražili, a tražili su...

Hronika29.09.18, 12:10h

Procurila izjava Đorđa Rađena o dokazima u slučaju 'David Dragičević': Učinio sam sve što su inspektori od mene tražili, a tražili su...
Rađen je naglasio i da se sva komunikacija isključivo vodila putem vibera, te da su inspektori od njega tražili da što brže dođe do tih snimaka i da ih preda, "jer tužilac vrši pritisak na njih da se što prije dostave"

 

 

Nakon hapšenja Alena Kukića, prvog u nizu osumnjičenih koji su učestvovali u prikrivanju dokaza u slučaju smrti Davida Dragičevića, te nakon njegove izjave po čijim nalozima je to činio, Advokatskoj kancelariji Dradan Stupar - Aleksandar Čorni izjavu je dao i Đorđe Rađen.


Podsjećamo, Kukić je u svojoj izjavi rekao da je "uništavao video-fajlove i snimke video-nadzora po direktivi Đorđa Rađena". Rađen, pak, u svojoj izjavi navodi da je sve radio onako kako su od njega tražili inspektori Karanović i Purišić, a između ostalog tražili su i da "obezbijedi lice koje može skinuti sadržaj sa sigurnosnih kamera".


Rađen u svojoj izjavi dalje navodi: "Što sam i uradio angažujući Alena KUkića, mog komšiju iz ulice Velibora Jajetovića Janje". 


Naglasio je i da se sva komunikacija isključivo vodila putem vibera, te da su inspektori od njega tražili da što brže dođe do tih snimaka i da ih preda, "jer tužilac vrši pritisak na njih da se što prije dostave". 


Šta je sve Rađen iznio u svojoj izjavi pročitajte u priloženom dokumentu.    

 

raden-izjava

 

(DEPO PORTAL/BLIN  MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još