uživajte u vrhunskoj muzici

Uspješne umjetnice svih generacija na XX2. Jazz Festu Sarajevo

Kultura28.09.18, 14:12h

Uspješne umjetnice svih generacija na XX2. Jazz Festu Sarajevo
Nakon što je Jazz Fest prošlog mjeseca ugostio Mary Halvorson, jednu od najboljih gitaristica svoje generacije, u novembru nastavlja predstavljati iznimne umjetnice i uspješne liderke na dominantno muškoj sceni

 

Izvrsne umjetnice različitih generacija nastupit će na ovogodišnjem XX2. Jazz Festu i održati sedam koncerata tokom 2. i 3. novembra kada će biti realiziran glavni program Festivala i završni dio trilogije John Zorn in Sarajevo pod naslovom Beyond Good and Evil.

 

Nakon što je Jazz Fest prošlog mjeseca ugostio Mary Halvorson, jednu od najboljih gitaristica svoje generacije, u novembru nastavlja predstavljati iznimne umjetnice i uspješne liderke na dominantno muškoj sceni.

 

 Drugog novembra američka pjevačica Petra Haden nastupit će u Domu policije sa svojim ansamblom izvodeći repertoar još uvijek neobjavljenog albuma, dok će trećeg novembra argentinska pjevačica Sofia Rei nastupiti u duetu sa sazlijom JC Maillardom.

 

 Na koncertu zanimljivog muzičkog koncepta Cobra, 2. novembra u Domu policije, u okviru ovog 14-članog ansambla, nastupit će i koreanska čelistica Okkyoung Lee i japanska veteranka elektronike Ikue Mori.

 

 XX2. Jazz Fest Sarajevo prvi put predstavlja i bend Klezmerson sa basisticom Carinom Lopez. Ovaj šestočlani ansambl iz Meksika održat će dva koncerta 3. novembra - u okviru programa The Book of Angels Special (u SARTR-u) i u okviru programa The Book Beriah Marathon (u Domu policije).

 

 The Book Beriah Marathon će imati evropsku premijeru u Sarajevu na XX2. Jazz Festu, a u okviru maratona nastupa i čuveni Gnostic Trio kojeg čine gitarista Bill Frisell, vibrafonista Kenny Wollesen i harfistica Carol Emanuel, kao i bend Jona Madofa Zion80 sa saksofonisticom Jessicom Laurie.

 

 Komplete ulaznica za festival, odnosno festivalske propusnice, u prodaji su na www.jazzfest.ba, a pojedinačne ulaznice za koncerte mogu se kupiti u sistemu kiupikartu.ba, saopćeno je iz Jazz Festa Sarajevo.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!