kako se kradu lični podaci

Skandal prije izbora u BiH: Prijavili krađu identiteta, otkrili da su već glasali iz Beograda!

Hronika28.09.18, 11:01h

Skandal prije izbora u BiH: Prijavili krađu identiteta, otkrili da su već glasali iz Beograda!
Kada su pozvali broj telefona sa adrese koja se spominje u CIK-u, javio se Stanković. Rekao je da on nema ništa s tim, te da o tome više zna njegova kćerka Olja

 

Porodica iz Odžaka otkrila je da je njihova kćerka Elma Puzić (1999.) već glasala na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini. U bazi Centralne izborne komisije BiH navodi se da je Puzić odobreno da glasa iz Beograda, iz stana izvjesnog Tomislava Stankovića, sa adrese Omorika 3!, otkriva Patria - piše Patria

 

Kada su pozvali broj telefona sa adrese koja se spominje u CIK-u, javio se Stanković. Rekao je da on nema ništa s tim, te da o tome više zna njegova kćerka Olja!

 

Elma nikada nije napuštala Bosnu i Hercegovinu. Studira u Tuzli. Slučaj je prijavljen policiji u Odžaku, a o svemu je upoznata i Centralna izborna komisija.

 

Nije ovo jedini slučaj u Posavini gdje je uočena krađa identiteta pred Opće izbore u BiH. Sve se užurbano provjerava a policija vrši istragu.

 

Osim Puzić, i Amina Bavrk (1999.) i Junuz Salkanović (1999.) otkrili su da su već glasali iz Beograda s adrese Bele vode Beograd, Čukarica.

 

I povratnik iz Austrije Sulejman Džananović otkrio je da je glasao i to iz Siska. Ranije, dok je boravio u Austriji nije nikad koristio mogućnost glasanja. Sada je slučajno otkrio da je već glasao. S obzirom da se bavi lovom, sumnja da su njegovi podaci zloupotrebljeni kada se registrirao u Sportskom lovačkom društvu u Odžaku.

 

Puzić kaže da je jedino lične podatke davala u lokalnoj autoškoli u kojoj je nedavno završila obuku i polagala vozački ispit. Bavrk i Salkanović također navode da su polagali vozački ispit.

 

Rođak Beograđanina Stankovića je Damir Ivetić, kandidat SNSD-a za Kantonalnu skupštinu u Odžaku. Policija provjerava da li se krađa identiteta može dovesti u vezu sa autoškolom i Ivetićem.

 

Iz CIK-a su ranije potvrdili da postoji sumnja krađe identiteta glasača. O svemu je obaviješteno Tužilaštvo BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!