Jedan od najboljih bh. košarkaša svih vremena

Mirza Teletović potvrdio: Postajem predsjednik Košarkaškog saveza BiH!

Sport27.09.18, 13:49h

Mirza Teletović potvrdio: Postajem predsjednik Košarkaškog saveza BiH!
Ne interesuju me prazne priče, iako nam je sport time opterećen, već me isključivo interesuje napredak košarke, kaže Teletović

 

Jedan od najboljih bosanskohercegovačkih košarkaša svih vremena Mirza Teletović pristao je na kandidaturu za Upravni odbor Košarkaškog saveza.

 

Nakon dugo razmišljanja, zašto bih trebao, zbog čega, što će meni u životu nerviranje, sikiracija, borba sa vjetrenjačama i sve što ide uz neke odgovorne funkcije, donio sam odluku kako moj život bez košarke, nije život - poručio je legendarni košarkaš.

 

''Da, na prijedlog Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo i gospodina Nihada Selimovića, pristao sam biti kandidat za Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH. Ukoliko taj prijedlog prođe na Skupštini Košarkaškog saveza naše zemlje, od novembra, po sistemu rotacije, trebao bih biti i predsjednik Košarkaškog saveza BiH, što će mi biti velika čast i zadovoljstvo, ali i odgovornost, jer košarku u našoj zemlji treba vratiti na mjesto gdje joj i pripada.

 

Ne interesuju me prazne priče, iako nam je sport time opterećen, već me isključivo interesuje napredak košarke. Naša zemlja je oduvijek bila puna talenta, ali nedostajalo nam je samokritike i rada i dat ću sve od sebe da više nikoga nikad ne molimo, da više nikada ni od kog ne tražimo i da ne čekamo milostinju kako bismo se takmičili, već da u godinama koje su pred nama, postanemo Savez koji se neće stidjeti svog rada.

 

O nama će se u budućnosti pisati i govoriti samo afirmativno, jer to je moj cilj. Zbog toga sam i preuzeo ovu obavezu, a znam da će biti jako teško postići sve ovo što sam nabrojao, ali mene u životu nikada nije interesovao prosjek, već samo napredak.

 

Košarka je moj život, moje zanimanje, moja ljubav, košarka mi je dala sve u životu i ja sam dao sve njoj i nadam se da ću imati pomoć svih onih ljudi koji vole ovaj sport, jer lako je pričati o tome šta se treba uraditi, problem nastaje kada dođe do konkretnih stvari. Ja sam tu zbog konkretnih stvari i ne volim pričati o stvarima koje se tek trebaju desiti. Vrijeme će pokazati'', napisao je Teletović.

 

Podsjećamo, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine neuspjehom je okončala drugi ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Bh. tim poražen je od Finske i Češke Republike.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MD)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!