Zvuči čudno, ali vrijedi probati

Super fora: Jeste li znali da veš treba prati s - biberom

Auto & Dom26.09.18, 20:31h

Super fora: Jeste li znali da veš treba prati s - biberom
Kako funkcioniše biber u veš mašini? Regularnom sredstvu za pranje – svejedno je li u prahu ili tekući – dodajte oko jedne kašićice mljevenog bibera. Ali, biber mora doći direktno u bubanj zajedno s vešom

 

Moramo priznati da na prvu loptu uistinu zvuči pomalo čudno – biber u veš mašini?! Ali riječ je o jednom fenomenalnom triku za pranje rublja, piše miss7.24sata.hr.

 

Naime, dok tamna i šarena odjeća svakim pranjem gubi malo sjaja, bijeli veš dobija ružan žućkasti ili sivkasti štih – a upravo to sprječava biber!

 

Kako funkcioniše biber u veš mašini? Regularnom sredstvu za pranje – svejedno je li u prahu ili tekući – dodajte oko jedne kašićice mljevenog bibera. Ali, biber mora doći direktno u bubanj zajedno s vešom, a nikako ne u ladicu za deterdžent.

 

Pri tome pazite da veš perete na najmanjoj mogućoj temperaturi. Crni biber djeluje u bubnju kao „sredstvo za brušenje“ koje otklanja ostatke deterdženta iz niti tkanine. Upravo su ti ostaci razlog zašto boje izblijede vremenom, odnosno, zašto odjeća promijeni boju.

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!