Nakon višednevnog smrzavanja

Grijanje kreće prije izbora: Toplane Sarajevo donijele odluku da od sutra radijatori budu topli

Hronika26.09.18, 13:16h

Grijanje kreće prije izbora: Toplane Sarajevo donijele odluku da od sutra radijatori budu topli
S obzirom na odredbe iz Uredbe o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, dnevni režim zagrijavanja objekata će isključivo zavisiti od kretanja vanjske temperature vazduha

 

S obzirom da je  u prethodna dva dana prosječna dnevna temperatura vanjskog zraka bila ispod 12 C, te da se prema zvaničnoj  vremenskoj prognozi  Federalnog hidrometeorološkog zavoda u narednim danima predviđaju niže temperature vanjskog zraka u jutarnjim i večernjim satima, u cilju pravovremenog djelovanja i zadovoljstva korisnika, KJKP „Toplane-Sarajevo“ d.o.o. će od 27. septembra 2018.godine početi sa zagrijavanjem objekata na svom toplifikacionom sistemu.

 

S obzirom na odredbe iz Uredbe o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, dnevni režim zagrijavanja objekata će isključivo zavisiti od kretanja vanjske temperature vazduha.

 

Prema Zakonu o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade, obaveza upravika (upravitelja) zgrada održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja, te da se u slučaju potrebe za hitnom intervencijom trebate obratiti istim.

 

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati jedan od telefonskih brojeva službi Toplana koji su navedeni na poleđini računa - Informacije korisnicima usluga ili putem web stranice.

 

 

(DEPO PORTAL/az)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!