video/ POTJERA U RANO JUTRO

Kao Pišonja i Žuga: Dva migranta iz Sirije ukrala autobus pa se dala u bijeg od policije, ali nisu daleko stigli...

Hronika25.09.18, 22:54h

Kao Pišonja i Žuga: Dva migranta iz Sirije ukrala autobus pa se dala u bijeg od policije, ali nisu daleko stigli...
Kada su se napokon zaustavili, iskočili su van i pokušali pobjeći. U pokušaju bijega odmah su ih spriječili policajci koji su ih uhvatili i uhapsili, a za to vrijeme je autobus ostavljen na cesti krenuo unatrag i udario u policijska vozila

 


Noćas u ranim jutarnjim satima utorka dvojica migranta iz Sirije su sa parkirališta u Pašinom Potoku na području Cetingrada ukrali autobus u vlasništvu Autotransporta Karlovac te se njime uputili prema Slunju. Policija ih je oko 3.35 sati pokušala zaustaviti u Kremenu kod Slunja no nisu htjeli stati, već su autobusom bježali policiji narednih desetak kilometara, piše 24sata.hr.


Kako se autobus nije zaustavio, policijski su ga službenici pokušali zaustaviti u pokretu i to uz isključene zvučne u svjetlosne signale - izvijestila je PU karlovačka.


Nakon što se policijskoj potjeri pridružio veći broj policijskih vozila, lopovi su se u Nikšiću kod Slunja na D1 napokon zaustavili, iskočili van i pokušali pobjeći. U pokušaju bijega odmah su ih spriječili policajci koji su ih uhvatili i uhapsili, a za to vrijeme je autobus ostavljen na cesti krenuo unatrag i udario u policijska vozila. 


- Tom prilikom autobus je udario u službeno vozilo koje je lančanom reakcijom udarilo u drugo službeno vozilo. Policijski službenici su vrlo brzo uhvatili osobe koje su pobjegle iz autobusa i utvrdili da se radi o dvojici ilegalnih migranata, državljanima Sirije. U događaju, osim nastale materijalne štete, nema ozlijeđenih - rekli su u policiji, dodajući da se nad dvojicom Sirijaca provodi kriminalistička istraga u PP Slunj zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene upotrebe tuđe pokretne stvari.


Krađu autobusa potvrdio je Ivan Benić, voditelj prometa u Autotransportu Karlovac, koji je rekao da je u njihov autobus, koji inače prometuje na relaciji Cetingrad-Vojnić-Karlovac, provaljeno i ukraden je s parkirališta te da im je vraćen nakon što su počinitelji uhvaćeni, no s oštećenjima koja su nastala u sudaru s policijskim vozilima.

 

 

(24sata.hr/DEPO PORTAL/BLIN MNAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!