VIDEO/ Očajnički poziv u pomoć

Potresna migrantska priča: Policija me u Hrvatskoj razdvojila od kćerke, molim vas da mi pomognete!

Hronika24.09.18, 19:43h

Potresna migrantska priča: Policija me u Hrvatskoj razdvojila od kćerke, molim vas da mi pomognete!
Trenutno ne zna gdje se nalazi njegova djevojčica i moli sve koji znaju ikakvu informaciju da se jave policiji u Velikoj Kladuši ili najbližoj policijskoj stanici

 

U moru potresnih migrantskih priča ispisanih u Hrvatskoj posljednjih mjeseci, stiže, nažalost, još jedna.

 

Jedan Sirijac putem Twittera i drugih društvenih mreža poslao je očajnički poziv u pomoć da mu se pomogne pronaći petogodišnja kći Allsa.

 

Ovaj je čovjek nedavno sa skupinom migranata došao u Bosnu i Hercegovinu. Preko Bihaća je uspio ući u Hrvatsku i nakon dvodnevnog pješačenje došao do područja sela Smoljanac nedaleko Plitvičkih jezera, piše Novilist.

 

 

- Nismo imali hrane i stao sam u lokalnu trgovini da kupim neke namirnice. Tu me uhvatila hrvatska policija, strpala u auto i vratila natrag u Bosnu. Rekao sam im da mi je tu kćer, molio ih da nas ne razdvajaju. Nisu mi vjerovali - ispričao je Sirijac u potresnom videu kojeg je objavio na Twitteru.

 

Trenutno ne zna gdje se nalazi njegova djevojčica i moli sve koji znaju ikakvu informaciju da se jave policiji u Velikoj Kladuši ili najbližoj policijskoj stanici.

 

Objavio je i mapu mjesta na kojem je djevojčica posljednji put viđena.

 



 

 

 

 

(Novilist, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!