Nova istraživanja o nestanku aviona donose zabrinjavajuće detalje

Tajna pilota malezijskog aviona: Perverzna prepiska i uznemiravanje 34 godine mlađih blizanki bio je znak za uzbunu?

Hronika23.09.18, 16:12h

Tajna pilota malezijskog aviona: Perverzna prepiska i uznemiravanje 34 godine mlađih blizanki bio je znak za uzbunu?
Kapetan Zaharie Ahmad Shah bio je komandujući kada je malezijski avion sa 238 putnika i članovima posade nestao 2014.

 

Stručnjaci kažu da je ponašanje pilota aviona na letu MH370, koji je iznenada nestao, kapetana Zaharia Ahmada Shaha, bilo alarmantno.

 

Novija istraživanja o nestanku aviona na prokletom letu MH370 iznijela su zabrinjavajuće detalje o pilotovom privatnom životu.

 

Kapetan Zaharie Ahmad Shah bio je komandujući kada je malezijski avion sa 238 putnika i članovima posade nestao 2014. godine.

 

Mnoštvo teorija je sročeno o iznenadnom nestanku Boeinga 777, ali nova saznanja bi mogla da upere prst na Shaha, usljed otkrića njegovih aktivnosti sa društvenih mreža koje otkrivaju "autodestruktivni" karakter.

 

U godini koja je prethodila nestanku aviona, Shah je progonio 34 godine mlađe sestre bliznanke iz Malezije i ostavljao im seksualno-aluzivne komentare svaki put kada je imao priliku.

 

Dvadesetšestogodišnje sestre blizankinje Lan Kui Hui i Kui Min Lan dobile su više od 97 poruka od Shaha tokom 2013. godine -  od kojih je većina bila ignorisana.

 

Shah je uporno pozivao blizanke da posjete Kuala Lumpur, gdje je živio sa ženom i na njihovoj fotografiji iz kupatila prokomentarisao: "Samo se tuširate?".

 

Pored opsesivnih poruka, Zaharie je i otvoreno kritikovao malezijsku vladu, uprkos činjenici da je radio za državnu avio-kompaniju.

 

U aprilu 2013. godine, uoči izbora tadašnjeg premijera Nadžiba Razaka, Shah je postovao 119 puta o Razaku, prije nego što mu je on odgovorio pomirljivo da je "u svakom čovjeku buntovnik".

 

Po mnogima iz kompanije, već je to bio signal za uzbunu.

 

- Mislim da je pokazivao odlike opsesivnog ponašanja, zajedno sa nesmotrenošću, što je neobično za pilota – naveo je britanski psiholog Paul Dickens.

 

Uprkos sveobuhvatnoj četvorogodišnjoj potrazi, ostaci MH370 još nisu locirani.

 

- Laku noć, malezijski tri sedam nula – bile su posljednje riječi iz aviona, koje je uputio niko drugi do kapetan Zaharie Ahmad Shah.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!