VIDEO/ OPROŠTAJ OD 'ZLATNOG LJILJANA'

Na sarajevskom mezarju Vlakovo: Počasna paljba i dženaza u Aleji veterana ratnom komandantu Salki Hajdareviću

Hronika22.09.18, 17:48h

Na sarajevskom mezarju Vlakovo: Počasna paljba i dženaza u Aleji veterana ratnom komandantu Salki Hajdareviću
Dženazi su prisustvovali brojni Hajadarevićevi saborci, rođaci i prijatelji, a njemu u čast pripadnici 2. pješadijskog puka Oružanih snaga BiH izveli su počasnu paljbu

 


U Aleji veterana na sarajevskom mezarju Vlakovo danas je klanjana dženaza, te obavljen ukop Salke Hajdarevića, velikog borca i čovjeka, ratnog komandanta na Žuči i dobitnika "Zlatnog ljiljana", prenosi bh. informativni servis INS.  


Dženazi su prisustvovali brojni Hajadarevićevi saborci, rođaci i prijatelji, a njemu u čast pripadnici 2. pješadijskog puka Oružanih snaga BiH izveli su počasnu paljbu.


Nažalost, najviših predstavnika vlasti nije bilo danas na ispraćaju velikog heroja.


- Vaš broj na dženazi govori kakav je čovjek Salko Hajdarević bio i kao komandant, saborac, roditelj, prijatelj, komšija, džematlija... Još jednom molim dragog Allaha da ga nagradi za sve što je učinio za naš narod i domovinu. Svi vi koji ste, zajedno sa Salkom, uzeli pušku i branili nas od neprijateljske ruke, zaslužni ste što danas ovdje možemo biti - rekao je imam na Hajdarevićevoj dženazi.   


Hajdarević je dugo bio predsjednik Udruženja „1. slavna – 111. viteška brigada“, brinuo se za svoje saborce i obilježavao svaku značajnu bitku, ne želeći da ode u zaborav.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!