Traže se recepcioneri, konobari, sobarice, kuhari...

Novi hoteli u Sarajevu otvaraju nova radna mjesta, posao za stotine ljudi: Evo gdje su sve mogućnosti za zaposlenje?

Biznis Klub21.09.18, 15:07h

Novi hoteli u Sarajevu otvaraju nova radna mjesta, posao za stotine ljudi: Evo gdje su sve mogućnosti za zaposlenje?
Primjera radi, Hoteli Ilidža, danas su raspisali oglas za 83 radna mjesta. Traže se recepcioneri, konobari, sobarice, kuhari itd. U ovom kompleksu nedavno su otvoreni renovirani hoteli “Austria” i “Bosna”

 


Sarajevo postaje sve važnija destinacija na mapi puta turista i poslovnih ljudi, pa nije čudo što glavni grad BiH dobija sve više hotela, među kojima su i oni poznatih međunarodnih brendova, piše BiznisInfo.


Jučer je u Sarajevu otvoren hotel Swissotel, jedan od najluksuznijih iz grupacije Accor Hotels. Riječ je o hotelu sa 5+ zvjezdica koji ima 21 sprat i 218 soba, od čega je 40 apartmana.


Paralelno se gradi novi toranj hotela ibis Styles u Sarajevu (nekadašnji hotel Sarajevo). Vlasnici najavljuju otvaranje hotela već u oktobru ove godine.


– Radovi su u toku na zgradi nekadašnjeg hotela Sarajevo. Uskoro ćemo vas dočekati u redizajniranom, modernom hotelu koji će nuditi 181 sobu – naveli su iz ovog hotela.


Osim toga, kompanija Rotana koja upravlja velikim brojem hotela, najavila je otvaranje Bosmal Arjaan hotela u posljednjem kvartalu ove godine. Riječ je o jednom od najvećih stambenih kompleksa u regionu čija je namjena nedavno promijenjena, pa će tako postati hotel, a njime će upravljati jedna od najvećih grupacija sa Bliskog istoka.

 

bosmal-sarajevo


„Bosmal Arjaan by Rotana je savremeni hotel u Sarajevu, BiH. Pružat će najbolju ponudu zabave, ugostiteljstva i opuštanja, kao i mogućnost organizovanja konferencija. Namijenjen je gostima koji cijene praktičnost, udobnost i iskustvo životnog stila u unutrašnjosti grada. Hotel će imati 130 smještajnih jedinca“, navodi se na stranici hotelske grupacije.


Podsjetimo da je nedavno poznati brend Novotel preuzeo upravljanje nekadašnjim hotelom Bristol.


Uz to, u Sarajevu je najavljena, i čak započela gradnja hotela Hilton, u samom centru grada pored Katedrale. No, iako su radovi počeli na kopanju zemljišta, došlo je do zastoja, i u ovom trenutku nije poznato kakva je sudbina projekta.


Svi ovi, ali i brojni drugi hoteli koji se otvaraju, obogatit će ponudu Sarajeva za turiste i poslovne ljude, ali će ujedno kreirati veliki broj radnih mjesta.


Primjera radi, Hoteli Ilidža, danas su raspisali oglas za 83 radna mjesta. Traže se recepcioneri, konobari, sobarice, kuhari itd. U ovom kompleksu nedavno su otvoreni renovirani hoteli “Austria” i “Bosna”.


BiH je u sedam mjeseci ove godine posjetilo 811.660 turista, što je više za 12,2 posto u odnosu na isti period prošle godine.

 

(BiznisInfo/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!