FOTO/ ZAVIRITE U 'Swissotel Sarajevo'

Jest' luksuzan, ali gosti nisu oduševljeni: 'Ima 5 zvjezdica, a nema alkohola! Znači li to da nemuslimani nisu dobrodošli?!'

Biznis Klub21.09.18, 11:50h

Jest' luksuzan, ali gosti nisu oduševljeni: 'Ima 5 zvjezdica, a nema alkohola! Znači li to da nemuslimani nisu dobrodošli?!'
Iako sa reputacijom hotela sa 5 zvjezdica, koji se nalazi na izvrsnoj lokaciji te koji nudi savremeno uređene sobe, dok hotelski restorani poslužuju jela međunarodne i orijentalne kuhinje, recenzije gostiju otkrivaju i brojne nedostatke

 

 

Iako je sinoć i zvanično otvoren, Hotel Swissotel Sarajevo svoja vrata za goste otvorio je još prije nekoliko mjeseci. No, sudeći bar po recenzijama onih koji u su njemu od tada boravili, gosti nisu pretjerano oduševljeni.


To se može zaključiti po komentarima koji su ostavljeni na sajtu Booking.com, gdje je hotel, za sada, ocjenjen tek kao vrlo dobar, sa prosječnom ocjenom 8,2.  


Iako sa reputacijom hotela sa 5 zvjezdica, koji se nalazi na izvrsnoj lokaciji (u opisu se navodi 1,8 km od Latinske ćuprije i 2,1 km od ulice Baščaršija) te koji nudi savremeno uređene sobe, dok hotelski restorani poslužuju jela međunarodne i orijentalne kuhinje, recenzije gostiju otkrivaju i brojne nedostatke.


Tako je u cijelom objektu dostupan besplatni WiFi, no gosti se žale da je izuzetno spor, te je ova usluga i najlošije ocijenjena.


Luksuzne i bogato opremljene sobe također dobijaju brojne prigovore - od onih da su madraci neudobni do komentara da sobe nisu dovoljno čiste.


Ni ljubaznost osoblja nije dobila visoku ocjenu (tek 8), gostima se ne sviđa ni što hotel nema besplatan parking, a ima i onih koji su zbunjeni činjenicom da hotel sa 5 zvjezdica nema bar i ne toči alkohol, a da pri tom nema ni istaknut "halal status".


Gost iz Belgije je stoga rezignirano zapisao:


"Ovaj hotel očigledno naginje arapskom tržištu, pa bi se neki ne-Arapi/nemuslimani u njemu mogli osjećati kao da nisu dobrodošli".   


Ocjenjujući ukupnu vrijednost hotela za novac, gosti smatraju da ni ona nije zadovoljavajuća, dajući joj ocjenu tek 7,1. Kako i ne bi kada noćenje u luksuzu 'Swissotela Sarajevo' košta od 250 do 300 KM za noć, i to u sobama, dok se cijena apartmana penje iznad 1.000 KM.  

 

Više fotografija, kao i recenzije gostiju možete pogledati OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još