Nezadovoljstvo zbog posla

Žena (26) ubila troje kolega i troje ranila, pa si pucala u glavu: Detalji krvavog pohoda u Marylandu

Hronika21.09.18, 09:22h

Žena (26) ubila troje kolega i troje ranila, pa si pucala u glavu: Detalji krvavog pohoda u Marylandu
Ona je radila u distribucijskom centru farmaceutskih proizvoda u Aberdeenu

 

Napadačica naoružana vatrenim oružjem ubila je tri osobe i tri ranila prije nego je počinila samoubistvo u četvrtak u industrijskoj zoni u Perrymanu, u američkoj saveznoj državi Marylandu, stotinjak kilometara sjeverno od Washingtona, objavila je lokalna policija.  

 

Žena koja je izvela napad je Snochia Moseley, 26-godišnja privremena radnica faramaceutske kompanije Rite Aid, čija je registrovana adresa stanovanja bila u okrugu Baltimore, oko 55 kilometara jugozapadno od kompanije. 

 

Ona je radila u distribucijskom centru farmaceutskih proizvoda u Aberdeenu. Iz još neutvrđenih razloga pucala je na kolege nakon devet sati po lokalnom vremenu i zatim počinila samoubistvo. 

 

Šerif okruga Harford, Jeffrey Gahler kazao je da je pucnjava počela ispred kompanije, a da se završila unutar zgrade, prenosi Reuters. 

 

Nakon što je pištoljem usmrtila tri osobe, a još tri ranila, napadačica je pucala sebi u glavu. 

 

Prema riječima šerifa Gahlera, istražitelji još nisu uspeli da otkriju konkretan motiv napada, a pretpostavlja se da je bio potaknut nezadovoljstvom koje je bilo povezano s poslom. 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!