EHF donio odluku

Rukometni savez BiH neće biti suspendovan: Krovna kuća bh. rukometa tokom vikenda riješila goruće probleme

Sport20.09.18, 20:11h

Rukometni savez BiH neće biti suspendovan: Krovna kuća bh. rukometa tokom vikenda riješila goruće probleme
EHF će svakako nastaviti da prati situaciju u radu novog saveza, navode iz Evropske rukometne federacije

 

Početkom augusta Evropska rukometna federacija (EHF) zaprijetila je da ukoliko se situacija u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine hitno ne riješi, EHF će suspendovati savez, a klubovima i reprezentaciji će biti zabranjeno učešće u svim takmičenjima.

 

Tokom proteklog perioda, krovna kuća bh. rukometa riješila je goruće probleme, te je danas na sastanku čelnih ljudi EHF-a u Barceloni odlučeno da neće biti suspenzije našeg rukometnog saveza.

 

- Potvrđujem da je rukomet u BiH bila tema rasprave na sastanku EHF-ovog Izvršnog Komiteta, održanog danas u Barceloni. Izvršni Komitet je primio k znanju formiranje novog saveza u BiH, te činjenicu da je ovo tijelo priznato od strane Nacionalnog olimpijskog komiteta, kao i da je u procesu registracije. Također je naglašeno da je ovo novo tijelo osiguralo registraciju za nove sezone uključujući i kvalifikacije za EHF EURO 2020. te takmičenja Evropskog kupa - naveli su za N1 iz EHF-a.

 

Kako je navedeno, pitanje supenzije bh. saveza nije uzimato u obzir.

 

- EHF će svakako nastaviti da prati situaciju u radu novog saveza - navode iz Evropske rukometne federacije (EHF).

 

Krajem augusta održana je vanredna sjednica Skupštine Rukometnog saveza BiH na kojoj su prihvaćene ostavke starog rukovodstva, a imenovani su novi članovi Upravnog odbora, iz sva tri saveza, Republike Srpske, Federacije i Herceg-Bosne.

 

Odlukama Skupštine, omogućeno je novom Upravnom odboru da formira dva nova udruženja, jedno za domaće takmičenje, drugo za reprezentaciju.

 

Ta udruženja trebala bi dobiti svoje porezne brojeve i žiro-račine, jer postojeći porezni broj je na ranijem Savezu, čiji su računi opterećeni dugovanjima od tri miliona maraka.

 

Novi Rukometni savez registriran je 2017. godine, i od tada nije imao svoj račun. Osnivanjem dva udruženja pod okriljem Saveza trebalo bi da se omogući klubovima daljnja takmičenja, a reprezentaciji učešće na Evropskom prvenstvu.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!