Šok nakon hapšenja markantnog doktora i njegove partnerice

Ugledni hirug i djevojka razotkriveni kao monstruozni tandem koji je silovao stotine, ako ne i hiljade žena!

Hronika19.09.18, 12:06h

Ugledni hirug i djevojka razotkriveni kao monstruozni tandem koji je silovao stotine, ako ne i hiljade žena!
Tužitelj okruga Orange Tony Rackauckas rekao je da Grant i Cerissa vanjštinom djeluju uredno i atraktivno, a svoj dobar izgled i šarm su iskoristili kako bi privukli žrtve

 

Muškarac iz Kalifornije i njegova djevojka uhapšeni su zbog seksualnog napastovanja dviju žena, no dokazni video materijal pronađen u njihovom domu sugerira da je dvojac seksualno zlostavljao stotine, ako ne i više žrtava.

 

Grant Robicheaux (38), hirurg iz Newport Beacha i Cerissa Riley (31) iz Breaja uhapšeni su prošle srijede pod sumnjom za više tačaka optužnice, uključujući silovanje uz uporabu droge.

 

Tužitelji ističu da se dvojac susreo s 32-godišnjom ženom u restoranu u Newport Beachu u aprilu 2016. te su je pozvali na zabavu. Kada je žrtva već bila pijana, odveli su je u hirurgov stan, gdje su je drogirali i silovali.

 

Nekoliko mjeseci kasnije, dogovorili su susret u kafiću s još jednom ženom i s njom pili alkohol sve dok ona nije izgubila svijest. Seksualno su je napastovali sve dok se nije probudila i počela vrištati, nakon čega su susjedi nazvali policiju.

 

Početkom godine, tačnije 9. januaraa, policija je u stanu Granta Robicheauxa pronašla veću količinu ilegalnih droga, uključujući GHB (supstancu poznatu i kao 'droga za silovanje'), dva komada automatskog oružja i četiri komada drugog vatrenog oružja. Istražitelji su na telefonima uhapšenog para pronašli i, kako kaže izvor blizak istrazi za BBC, 'hiljade i hiljade' videosnimki i fotografija na kojima su nepoznate žene pod utjecajem droga, što ih je navelo da posumnjaju kako bi žrtava moglo biti na stotine, ako ne i više.

 

Tužitelj okruga Orange Tony Rackauckas rekao je da Grant i Cerissa vanjštinom djeluju uredno i atraktivno, a svoj dobar izgled i šarm su iskoristili kako bi privukli žrtve.

 

Poznato je da su od 2015. putovali po festivalima širom Sjedinjenih Država. Bili su na manifestaciji Burning Man u Arizoni, na festivalima Dirtybird Campout i Splash House. Grant Robicheaux također se pojavio u emisiji na Bravo TV-u "Rituali udvaranja preko interneta američkog muškarca".

 

Policija poziva sve koji su možda bili žrtve monstruoznog para da se jave istražiteljima.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!