Skup Naše stranke u Tuzli

Devedest druge najveća hrabrost je bila uzeti kalašnjikov i suprotstaviti se agresorskoj JNA, danas je hrabrost biti pošten

Front19.09.18, 10:21h

Devedest druge najveća hrabrost je bila uzeti kalašnjikov i suprotstaviti se agresorskoj JNA, danas je hrabrost biti pošten
Gost na skupu bio je Damir Marjanović, nosilac liste Naše stranke za Skupštinu Kantona Sarajevo, a skupu se obratio i Boriša Falatar, kandidat za člana predsjedništva BiH koji je govorio o snazi otvorene ruke koja je promovirana u kampanji slušanja i koja je pokazala da ljude u našoj zemlji ujedinjuje mnogo više toga nego što ih razdvaja

 

U  utorak 18. 9. 2018. godine u  Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla, Naša stranka je  održala predizborni skup. Skupu se prvi obratio predsjednik Naše stranke Predrag Kojović govoreći o kampanji koja ima za cilj probuditi osjećaj zajedništva među Bosancima i Hercegovcima.

 

- 1941. godine najveća hrabrost je bila s tandžarom otići u šumu, u borbu protiv nacista. 1992. najveća hrabrost je bila uzeti kalašnjikov i u farmerkama se suprotstaviti izdajničkoj, agresorskoj JNA. Danas, 2018. godine, najveća hrabrost i pravi patriotizam je biti pošten i pametan i raditi ovo što jedino mi radimo u ovoj kampanji, a to je pozivati Bosance i Hercegovce na pomirenje, na oprost, na zajedništvo, na bratstvo u različitosti - izjavio je Kojović.

 

Svojim sugrađanima obratili su se i kandidati Naše stranke za različite nivoe vlasti u izbornoj jedinici koja pokriva Tuzlanski kanton: Mirjana Marinković-Lepić, nositeljica liste za predstavnički dom parlamentarne skupštine BiH, Edin Osmanbegović i Jasmin Alić s liste za Parlament Federacije te Selim Bešlagić, Zvjezdan Karadžin i Amra Nadarević-Vodenčarević s liste Naše stranke za Skupštinu TK. Moderatori skupa bili su članovi Foruma mladih Naše stranke Jasmina Dedić i Bakir Ćatić.

 

nasa-stranka-tuzla1

 

U svojim obraćanjima  naglasili su osnovne principe djelovanja Naše stranke: odgovornost, kompetontnost i transparentnost. Ono što smatraju prioritetnim za Tuzlanski kanton i na šta će najviše energije uložiti s pozicija vlasti jest:

 

- Odgovoran rad na projektima koji će TK učiniti središtem regiona;

 

- Pravednije prikupljanje sredstava po osnovu poreza koje ne smije biti na štetu TK;

 

- Zaustavljanje ekološke devastacije TK i uvođenje mjera sanacije kritičnih tačaka kao što su HAK, Bijelo more i jezero Modrac;

 

- Eliminiranje diskriminacije civilnih, ratnih i invalida rada;

 

- Reforma obrazovanja u skladu s potrebama na tržištu rada;

 

- Kvalitetna zdravstvena zaštita i zdravstveno osiguranje za sve, te ukidanje listi čekanja za preglede;

 

- Usppostavljanje jedinstvenog porodiljskog fonda na području FBiH.

 

Gost na skupu bio je Damir Marjanović, nosilac liste Naše stranke za Skupštinu Kantona Sarajevo, a skupu se obratio i Boriša Falatar, kandidat za člana predsjedništva  BiH koji je govorio o snazi otvorene ruke koja je promovirana u kampanji  slušanja i koja je pokazala da ljude u našoj zemlji ujedinjuje mnogo više toga nego što ih razdvaja.

 

Poruka skupa bila je da svi građani i građanke BiH zaslužuju, savremenu, evropsku državu koja stoji iza njih, a ne prevaziđeni, komplikovani administrativni aparat koji je svrha sam sebi.

 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!