Strašna tragedija

Sportski svijet u šoku, na golf igralištu ubijena evropska prvakinja

Hronika18.09.18, 13:29h

Sportski svijet u šoku, na golf igralištu ubijena evropska prvakinja
Upravo je Celia bila ponos Univerziteta, prošle godine osvojila je prestižni turnir Big 12 i zahvaljujući tom uspjehu proglašena je najboljom sportisticom u cijeloj Iowi. Bila je predodređena za golfersku zvijezdu

 

Amaterska evropska prvakinja u golfu, Španjolka Celia Barquin Arozamena, pronađena je mrtva na golf igralištu u američkoj saveznoj državi Iowi. Policija je vrlo brzo ustanovila da se radi o nasilnoj smrti, a u utorak pravdi je priveden 22-godišnjak koji se sumnjiči da je ubio 22-godišnju sportistkinju.

 

Cijela strka na igralištima univerziteta u Iowi nastala je nakon što su golferi javili policiji da im je jako sumnjivo što torba za golf već neko vrijeme stoji na istom mjestu, a oko nje nema nikoga. Policija je došla provjeriti o čemu se radi i ubrzo pronašla mrtvo tijelo mlade sportistice.

 

Dan poslije, priveden je Collin Daniel Richards koji je odmah optužen za ubistvo prvog stepena.

 

- Ovo je strašna tragedija. Celia je bila talentirana mlada dama i uzorna sportistica - izjavila je Wendy Wintersteen, direktorica Univerziteta u Iowi.

 

Upravo je Celia bila ponos Univerziteta, prošle godine osvojila je prestižni turnir Big 12 i zahvaljujući tom uspjehu proglašena je najboljom sportisticom u cijeloj Iowi. Bila je predodređena za golfersku zvijezdu...

 

- Imala je zarazan osmijeh, krasnu osobnost... Bila je spektakularna sportistica i prava ambasadorica našeg univerziteta - rekao je direktor sportskih aktivnosti na Univerzitetu.

 

Policija nije objavila detalje ubistva, ali privedeni osumnjičenik stari je znanac čuvara zakona. Njegov dosije skoro nema kraja, nekoliko puta je bio optužen za posjedovanje droge, javno opijanje, fizičke napade, nasilje u porodici... Također, još nije poznat uzrok smrti.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!