Istraga u toku

MUP KS se oglasio o paljevini automobila Adise Arapović u Sarajevu, potpredsjednica SBB-a je još u šoku

Hronika18.09.18, 12:22h

MUP KS se oglasio o paljevini automobila Adise Arapović u Sarajevu, potpredsjednica SBB-a je još u šoku
Iz SBB-a su ocijenili da se radi o ''aktu teškog političkog zastrašivanja''

 

Automobil u vlasništvu osobe inicijala O.A.A. zapaljen je jutros u ulici Gandijeva u Sarajevu, potvrđeno je za N1 iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 

Kako je ranije saopćeno iz Saveza za bolju budućnost, zapaljeni automobil u vlasništvu je potpredsjednice ove stranke Adise Omerbegović Arapović, inače i kandidatkinje SBB-a za Parlament BiH na predstojećim oktobarskim izborima.

 

Do požara je, kako je potvrđeno za N1, došlo upotrebom zapaljivih tečnosti i djelovanjem otvorenog plamena.

 

''Četvrta policijska uprava obaviještena je jutros 4.25 sati da je u ulici Gandijeva, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do požara na putničkom motornom vozilu marke Volvo. Požar su ugasili pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, a osim na spomenutom vozilu, došlo je do oštećenja na vozilima koja su se nalazila u neposrednoj blizini. Tužilac je obaviješten, uviđaj je obavljen. Istraga se nastavlja, a do požara je došlo upotrebom zapaljive tečnosti, a potom i djelovanjem otvorenog plamena'', kazali su za N1 u MUP-u KS. 

 

Iz SBB-a su ocijenili da se radi o ''aktu teškog političkog zastrašivanja''.

 

"S obzirom na to da ovaj automobil koriste bračni par Arapović, a Adis Arapović je istovremeno i šef Izbornog štaba SBB-a, u ovoj stranci smatraju da se radi aktu teškog političkog zastrašivanja", naveli su iz SBB-a.

 

Sama Arapović kratko je za N1 kazala da je još uvijek u šoku uz napomenu da će za komentare biti dostupna naknadno.

 

Istraga o ovom događaju je u toku.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još