Očekuju još veću podršku roditelja

U preko 50 škola nije bilo učenika: Prosvjetni radnici održali štrajk upozorenja koji se nastavlja i sutra

Hronika18.09.18, 11:24h

U preko 50 škola nije bilo učenika: Prosvjetni radnici održali štrajk upozorenja koji se nastavlja i sutra
Saudin Sivro ispred Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH je poručio da se štrajk nastavlja sutra i da imaju snažnu podršku roditelja

 

Štrajk prosvjetnih radnika u Kantonu Sarajevo održan je danas, a kako su i najavili nastava je bila obustavljena prva dva sata u prvoj smjeni.

 

Saudin Sivro ispred Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH je poručio da se štrajk nastavlja sutra i da imaju snažnu podršku roditelja.

 

Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

 

- Prvi dan štrajka prosvjetnih radnika i radnika u vrtićima je protekao u skladu s predviđenim planom i Odlukom o štrajku. Nisu evidentirani slučajevi kršenja Odluke i procedura propisanih zakonom. Predsjednici i članovi štrajkačkih odbora, a posebno svi članovi Sindikata u vrtićima i osnovnim školama su pokazali jedinstvo i solidarnost. Sutra tj. u srijedu, 19.09.2018. godine štrajk upozorenja će biti realiziran u isto vrijeme i na isti način.

 

Pozvali smo po ko zna koji put Vladu Kantona Sarajevo na intenzivne pregovore. Vlada šuti, štrajk se sutra nastavlja! Dakle, i sutra u srijedu, 19.09.2018. godine u vrtićima od 07:00 do 9:00 sati, a u osnovnim školama od 07:35 do 09:35 sati je na snazi ŠTRAJK UPOZORENJA!

 

Ovom prilikom se još jednom i posebno zahvaljujemo roditeljima učenika, a posebno roditeljima u vrtićima, koji daju punu podršku štrajku. Dolazak djece u vrtiće je ispod 10% čime su roditelji pokazali da podržavaju naš zahtjev za 330 i udarili veliki šamar Vladi premijera Adema Zolja. Također roditelji djece u osnovnim školama su očekivano uz prosvjetne radnike jer u preko 50 škola nije bilo učenika, a u ostalim školama u kojima su učenici došli, proveden je štrajk jer nije bilo nastave. Sutra očekujemo još veću podršku jer svi znaju da nećemo odustati.

 

Hvala i medijima koji profesionalno izvještavaju o svemu. Hvala i direktorima škola koji nas podržavaju i poštuju zakonske procedure, a posebno hvala onima koji su nam proteklih dana slali poruke podrške - stoji u saopštenju Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH.

 

 

 

(DEPO PORTAL/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!