U SBB-u smatraju da je cilj bio političko zastrašivanje

Zapaljen automobil potpredsjednice SBB-a Adise Arapović: Vatrogasci sat vremena gasili požar, vozilo uništeno

Hronika18.09.18, 11:13h

Zapaljen automobil potpredsjednice SBB-a Adise Arapović: Vatrogasci sat vremena gasili požar, vozilo uništeno
U ovoj stranci smatraju da se radi o aktu teškog političkog zastrašivanja

 

Jutros je na Dobrinji, općina Novi Grad, došlo do teškog kriminalnog akta, u kojem je zapaljen automobil Volvo XC 60 potpredsjednice SBB-a i kandidata ove stranke za Parlament BiH Adise Arapović, saopćeno je iz Pres-centra Saveza za bolju budućnost BiH. 

 

Prema pojedinim informacijama, auto je zapaljen oko 04.20 sati, a vatrogascima je bilo potrebno skoro sat da zaustave požar, u kojem je automobil praktično potpuno uništen.

 

adisa-arapovic

Adisa Arapović

 

S obzirom na to da ovaj automobil koristi bračni par Arapović, a Adis Arapović je istovremeno i šef Izbornog štaba SBB-a, u ovoj stranci smatraju da se radi o aktu teškog političkog zastrašivanja.

 

Nakon stavljanja eksploziva pod automobil predsjednika A-SDA, premlaćivanja novinara Nedžada Latića i više drugih teških incidenata, SBB poziva međunarodne institucije da se uključe i pomognu da se izbori održe bez atmosfere straha, teških fizičkih ataka, terorističkih poruka koje dolaze od jednog centra koji nije teško otkriti ako pravna država profesionalno radi svoj posao, saopćeno je iz Pres-centra.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Avaz.ba/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!