Odluka pada na Skupštini

Ljekarska komora KS bira između prof. Gavrankapetanovića i dr. Jatića: Ko će biti novi predsjednik?

Hronika17.09.18, 13:35h

Ljekarska komora KS bira između prof. Gavrankapetanovića i dr. Jatića: Ko će biti novi predsjednik?
Novog predsjednika Ljekarska komora Kantona Sarajevo dobit će na Skupštini Komore 26. septembra

 

Ljekarska komora Kantona Sarajevo bira novog predsjednika Komore. Kandidati su profesor Ismet Gavrankapetanović i doc. dr. Zaim Jatić.

 

Profesor Gavrankapetanović ugledni je ortoped. Medicinski fakultet u Sarajevu završio je 1986. Član je brojnih domaćih i međunarodnih ljekarskih asocijacija, među njima i Američke akademije ortopedskih hirurga, član je Kraljevskog koledža hirurga iz Londona, Britanske ortopedske asocijacije, Evropskog udruženja sportske traumatologije, član je i Britanskog udruženja hirurga lakta i ramena... Trenutno je zaposlen u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu.

 

Oko 150 ljekara te Nezavisni strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije podržali su njegovu kandidaturu za predsjednika Ljekarske komore u Sarajevu.

 

Dr. Zaim Jatić je specijalista porodične medicine. Uposlen je u Domovima zdravlja Kantona Sarajevo. Radi u Domu zdravlja u Vrazovoj. Predsjednik je Udruženja porodične medicine Kantona Sarajevo.

 

Novog predsjednika Ljekarska komora Kantona Sarajevo dobit će na Skupštini Komore 26. septembra.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!