afirmacija domaće ponude

Na 'Sarajevskom festivalu turizma' servirat će se 13.000 palačinaka za Ginisov rekord

Zabava16.09.18, 11:45h

Na 'Sarajevskom festivalu turizma' servirat će se 13.000 palačinaka za Ginisov rekord
Posjetioci će za vrijeme trajanja sajma imati priliku degustirati tradiocionalna jela i pića

 

Kantonalno javnu preduzeće „Skenderija“ i ove godine, od 24. do 26. oktobra, organizira 40. Međunarodni sajam turizma, ugostiteljstva i turistička berzu. 

 

U realizaciji bogatog i raznovrsnog programa pored Centra „Skenderija“, uključeni su i Udruženje kuhara u BiH, Klub ljubitelja palačinaka te Udruženje barmena ICE Sarajevo. 

 

Dio programa čine: Internacionalni kup kuhara i poslastičara te Internacionalni kup barmena, 24. i 25. oktobra u izložbenom prostoru dvorane „Mirza Delibašić“; Prva konferencija o gastro turizmu 25. oktobra u Domu mladih; Oživljavanje starog jelovnika 25. oktobra u jednom od sarajevskih hotela, kao i obaranje Ginisovog rekorda u serviranju 13.000 palačinaka 26. oktobra na platou Skenderije. 

 

Posjetioci će za vrijeme trajanja sajma imati priliku degustirati tradiocionalna jela i pića. 

 

Glavni cilj ove manifestacije jeste afirmacija domaće turističke ponude i prirodnih potencijala te predstavljanje turizma kao važne privredne grane naše zemlje. 

 

Pored toga, na sajmu će se predstaviti i inostrani turistički i ugostiteljski djelatnici sa svojim ponudama - najavili su organizatori. 

 

(Fena/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!