kroz sučeljavanje kandidata očituje se odnos prema javnosti

Falatar: Debata − čekam Komšića i Čovića da donesu zajedničku odluku

Front14.09.18, 20:29h

Falatar: Debata − čekam Komšića i Čovića da donesu zajedničku odluku
Falatar se osvrnuo i na do sada održane debate rekavši da je postalo mučno gledati debate u kojima učestvuju isključivo muškarci. Stoga je ponosan na nedavno televizijsko gostovanje Mirjane Marinković Lepić


Kandidat za člana predsjedništva Boriša Falatar, povodom najave Željka Komšića da ne učestvuje na predizbornim televizijskim debatama ukoliko na njima ne bude prisutan i Dragan Čović, rekao je sljedeće:


“Osobno smatram da bi učešće na ovakvim debatama trebala biti obaveza, jer se kroz sučeljavanja kandidata i ideja koje reprezentiraju gradi demokracija i očituje odnos prema javnosti, odnosno prema biračima. Nedolazak na debate demonstrira kukavičluk i bahatost političara, koji, svodeći svoje politike na nivo lične netrpeljivosti, smatraju da nisu dužni nikome ništa objašnjavati. S druge strane, vjerovatno je i u pitanju manjak hrabrosti i nesigurnost u vlastite argumente, koji na ovakvim skupovima podliježu kritici.”


Falatar se osvrnuo i na do sada održane debate rekavši da je postalo mučno gledati debate u kojima učestvuju isključivo muškarci. Stoga je ponosan na nedavno televizijsko gostovanje Mirjane Marinković Lepić:


“Mirjanin nastup suštinski i simbolički razdvaja Našu stranku od drugih. Suštinski, jer leži u snazi njezinih argumenata, a simbolički jer su žene prerijetko učesnice u debatnim emisijama. To je ključ naše drugačije politike, naših ideja i naše spremnosti da se ovim poslom bavimo odgovorno. Ako ne živite vrijednosti koje promovirate, a rodna ravnopravnost je samo jedna od njih, i ako one ne čine vašu institucijsku kulturu, onda ne vidim kako tražiti od građana da vam daju mandat da mijenjate društvo.”- navodi se u saopštenju Naše stranke. 
 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!