Osumnjičeni za pucnjavu iz kalašnjikova

Policija traži Senada Ahmetovića zbog rafala u Zagrebu, sumnja se da je pobjegao u BiH: 'Naoružan je i opasan'

Hronika14.09.18, 14:04h

Policija traži Senada Ahmetovića zbog rafala u Zagrebu, sumnja se da je pobjegao u BiH: 'Naoružan je i opasan'
Policija sumnja da je on pucao iz automatske puške iz kuće obitelji nasuprot škole u Vukomercu, i to dok je dječje igralište bilo puno djece

 

Policija traga za Senadom Ahmetovićem, jednim od glavnih osumnjičenih za pucnjavu iz kalašnjikova u zagrebačkom naselju Vukomerec, u neposrednoj blizini osnovne škole.

 

34-godišnji Ahmetović zet je preminulog Šerifa Zahirovića nakon čije smrti su krenuli obračuni između dvije romske porodice, kako su Indexu jučer potvrdili iz jedne od dviju romskih porodica koje ratuju kalašnjikovima u Zagrebu.

 

Policija sumnja da je on pucao iz automatske puške iz kuće romske obitelji nasuprot škole u Vukomercu, i to dok je dječje igralište bilo puno djece.

 

Spominje se i mogućnost da je Ahmetović pobjegao u Bosnu. Riječ je o čovjeku koji ima podeblji policijski dosje, a nekoliko je puta legalno mijenjao prezimena.

 

Policija sumnja da je naoružan.

 

Obračun kalašnjikovima ispred osnovne škole

 

Podsjetimo, u srijedu oko 19 sati u Porečkoj ulici u Vukomercu u Zagrebu došlo je do pucnjave iz kalašnjikova.

 

Zagrebački OKC dobio je oko 19 sati dojavu da se u Porečkoj ulici dogodio sukob dviju porodica i da se puca iz vatrenog oružja.

 

"12. septembra oko 19 sati, na Peščenici u Porečkoj ulici, nekoliko se osoba u osobnim automobilima Porsche Cayenne i Renault Scenic dovezlo do obiteljske kuće te su nakon kraćeg verbalnog sukoba zapucali iz vatrenog oružja prema kući.

 

Djecu će u školu pratiti interventna policija

 

Potom je iz kuće zapucano prema osobnim automobilima. U događaju je oštećena kuća i sedam osobnih automobila, a dojava o ozlijeđenim osobama zasad nije bilo.

 

U službene prostorije na kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom dovedeno je 19 osoba te se nastavlja istraživanje u cilju utvrđivanja eventualnih drugih kaznenih djela", izvijestili su iz policije.

 

Jučer su roditelji djece koja idu u tamošnju osnovnu školu i stanovnici Vukomerca prosvjedovali ispred škole, a s policijom su dogovorili da će djecu u školu pratiti interventna policija u civilu te da će interventni policajci neprestano biti kod romske kuće ispred koje se dogodio obračun.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!