Hoće li biti kiše

Prognoza za vikend: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana

Hronika14.09.18, 10:48h

Prognoza za vikend: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana
U Bosni su subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano

 

U Bosni i Hercegovini je jutros bilo umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka bilo je u Krajini.

 

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac 8 stepeni, Bugojno i Ivan-sedlo 11, Livno, Sarajevo i Srebrenica 12, Jajce i Tuzla 13, Bihać, Sanski Most i Zvornik 14, Bijeljina i Doboj 15, Banja Luka, Brčko, Prijedor i Stolac 16, Gradačac i Trebinje 18, Mostar 19 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

 

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u Krajini, zapadnim, jugozapadnim područjima Bosne, kao i ponegdje na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, slab do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu od 18 do 22, a najviša dnevna od 25 do 31 stepen.

 

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda BiH.

 

U Bosni su subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Poslijepodne ili u večernjim satima očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu od 17 do 22, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu do 31 stepen.

 

Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme bit će u nedjelju. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Poslijepodne ponegdje na zapadu i jugozapadu Bosne, kao i na istoku i jugoistoku Hercegovine su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu od 17 do 21, a najviša dnevna temperatura od 23 do 29, na jugu od 28 do 32 stepena.

 

U ponedjeljak pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu od 17 do 21, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu do 33 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda BiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!