FOTO/ Anomalija koja pogađa jednu od 3000 žena

Djevojka s dvije vagine odgovorila na pitanje koje joj je svako želio postaviti

DEPO PLUS13.09.18, 19:32h

Djevojka s dvije vagine odgovorila na pitanje koje joj je svako želio postaviti
Kad je saznala za svoju dijagnozu, bila je u ozbiljnoj vezi, no ona i njen dečko su odlučili da će pričekati do braka prije nego što se počnu seksati

 

Maddie Schueller (21) iz Wisconsina ima dvije vagine.

 

Prije tri godine dijagnosticirana joj je anomalija maternice koja pogađa jednu od 3000 žena, a osim dvije vagine, ima i dva grlića maternice i dvije maternice.

 

"Kad sam imala 12 ili 13 godina, dobila sam prvu mjesečnicu. Nisam mogla koristiti tampone, stavila bih jedan, ali bih i dalje krvarila. Osjećala sam da postoji pregrada. Nekoliko godina kasnije počela sam dobivati ciste na jajnicima zbog kojih sam nerijetko završavala na hitnoj. Jednom su me pitali znam li da imam dvije maternice. Nisam znala", ispričala je ona za Unilad.

 

 

Budući da nikad prije nije čula za sličan poremećaj, jedna od najvećih briga joj je bila hoće li moći imati djecu. Srećom, liječnici su joj objasnili da može zatrudnjeti u obje maternice, no da je vjerovatnije da će u jednoj dobiti blizance.

 

Kad je saznala za svoju dijagnozu, bila je u ozbiljnoj vezi, no ona i njen dečko su odlučili da će pričekati do braka prije nego što se počnu seksati.

 

"Moj muž, tadašnji dečko, mislio je da je to prilično zanimljivo. Ionako smo čekali do braka pa nije bilo previše problema kad smo saznali dijagnozu. Puno je istraživao o tome jer mu je bilo bitno da sam zdrava. Pružio mi je puno podrške", kaže Maddie.

 

Seks je za nju, otkriva, bio prilično bolno iskustvo.

 

"Bilo mi je drago što smo čekali jer nije bilo lako. Lijeva vagina je manja od desne pa smo uvijek pokušavali s desnom. Jako me boljelo i osjećala sam peckanje jer se penis trljao o pregradu između mojih vagina", ispričala je ona.

 

 

Upravo ju je bolan seks potaknuo da se podvrgne operaciji kojom su joj uklonili pregradu. Maddie danas ima jednu vaginu, ali i dalje ima dvije maternice i dva grlića.

 

"U prvo vrijeme je oporavak bio jako bolan, bilo mi je teško i sjediti, ali drago mi je što sam to napravila. Seks je puno bolji nego prije. I dalje me boli zbog ožiljaka, ali puno je lakše i puno manje stresno", zaključila je.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!