FOTO I VIDEO/ I bh. atletičari su testirali novi model

PEGASUS franšiza slavi 35 rođendan: Zašto su Nike Pegasus 35 omiljene patike planetarno popularnih trkača?

Sport13.09.18, 14:59h

PEGASUS franšiza slavi 35 rođendan: Zašto su Nike Pegasus 35 omiljene patike planetarno popularnih trkača?
Inovacije u vidu mekše Cashlon pjene, Zoom jedinice duž cijelog stopala, zakošena peta, dodatna savitljivost i lakše obuvanje su ono sto trkaču omogućava bolji start i sigurniji korak na stazi. Savršeno konstruisan međuđon sa Zoom jedinicama i Cushlon pjenom, pri svakom koraku na stazi ti pruža dodatnu podršku, i stvara osjećaj da letiš.

 

 

Tokom 35 godina postojanja Nike Air Zoom Pegasus je prošao kroz značajne promjene po pitanju tehnologije - zahvaljujući svakodnevnim i mnogobrojnim testiranjima u kojima su učestvovali najbrži dugoprugaši svijeta.

 
Kada je došlo vrijeme za unapređenje tehnologije i kreiranja Nike Air Zoom Pegasus 35, dizajneri su se okrenuli ka trkačima i njihovim reakcijama na ovaj model (uključujući najvećeg ljubitelja ove franšize – britanskog dugoprugaša Mo Farah). Bilo je odmah jasno da se neke performanse modela ne dovode u pitanje, a da je za neke dijelove potrebno unapređenje.

 


Inovacije u vidu mekše Cashlon pjene, Zoom jedinice duž cijelog stopala, zakošena peta, dodatna savitljivost i lakše obuvanje su ono sto trkaču omogućava bolji start i sigurniji korak na stazi.


Savršeno konstruisan međuđon sa Zoom jedinicama i Cushlon pjenom, pri svakom koraku na stazi ti pruža dodatnu podršku, i stvara osjećaj da letiš.

 

nike-pegasus2-35


Najbolju potvrdu toga su nam dali atletičari i rekreativci Bosne i Hercegovine, koji su svoju motivaciju pretočili u Nike Air Zoom Pegasus 35. Jasmina Kavazović, Nermin Palić, Alisa Bečić, Srđan Samardžić i Osman Junuzović obaraju svoje rekorde. Njihovu priču pogledaj na instagram profilu @sportvisionbih.


Nike Air Zoom Pegasus 35 za muškarce i žene potraži u odabranim Sport Vision prodavnicama ili online.

 

Promotivni sadržaj

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!