VIDEO/ šta je, a šta nije urađeno u prethodnih osam godina

Izetbegović ekskluzivno: Čije su predizborne poruke iskrene, a ko blefira, zašto Dodika čeka penzija, šta je s Arapima u BiH...

Front13.09.18, 12:56h

Izetbegović ekskluzivno: Čije su predizborne poruke iskrene, a ko blefira, zašto Dodika čeka penzija, šta je s Arapima u BiH...
Šta je sa pričom o Arapima u BIH, kakve su danas međunarodne okolnosti i na ruku kojih politika one idu, kako gleda na poruke pruženih ruku Dragana Čovića i Bože Ljubića, radi li se o iskrenim porukama ili predizbornom blefiranju, neke su od tema o kojima razgovaramo

 

Ekskluzivni gost najnovijeg video intervjua na portalu Vijesti.ba je predsjedavajući Predsjedništva BIH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović.


Izetbegović u razgovoru za ovaj portal govori o tome šta je urađeno u prethodnih osam godina, koliko je u Predsjedništvu BIH, ali i šta nije i zašto. Razgovarali smo i o tome kakvu Bosnu i Hercegovini vidi u budućnosti te zašto smatra da je stanje bolje od percepcije i kako zaustaviti destruktivne politike koje žele novi entitet i otcjepljenje entiteta.


 
Šta je sa pričom o Arapima u BIH, kakve su danas međunarodne okolnosti i na ruku kojih politika one idu, kako gleda na poruke pruženih ruku Dragana Čovića i Bože Ljubića, radi li se o iskrenim porukama ili predizbornom blefiranju, neke su od tema o kojima razgovaramo. 


 
Saznajte zašto Izetbegović misli da Dodika čeka “penzija“ i kakvu je poruku nova administracija SAD-a uputila SNSD-u sankcijama Nikoli Špiriću, šta misli o tvrdnjama Mladen Ivanića da trenutni bošnjački lider izaziva svađu i sukobe. 


Razgovarali smo i o crtanju novih karata na Balkanu, naoružavanju u regionu i spremnosti BIH da odgovori na te izazove, turbulentnim odnosima sa Srbijom i Hrvatskom, planovima za budućnost i “Agendi 2026“ - zašto SDA traži još osam godina.


 
Nezaobilazna tema su i predstojeći izbori, a Izetbegović prognozira rezultat SDA i šanse njenog kandidata za Predsjedništvo BIH Šefika Džaferovića u odnosu na protukandidate.

 

Saznajte i koga vidi kao potencijalnog partnera u budućoj vlasti. 

 

 

 

Ostatak intervjua čitajte ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!