epilog krvavog ubistva u srbiji

Transvestit Goran Abdulov optužen za ubistvo studenta iz BiH Marka Radovića

Hronika08.09.18, 15:16h

Transvestit Goran Abdulov optužen za ubistvo studenta iz BiH Marka Radovića
Abdulov je uhapšen početkom jula zbog sumnje da je nasmrt izbo svog bivšeg dečka Marka Radovića (24), studenta iz Bosne i Hercegovine, u iznajmljenom stanu u Zemunu

 

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Gorana Abdulova (34) za ubistvo i predložilo je da mu se produži pritvor, javljaju srbijanski mediji. 

 

Abdulov je uhapšen početkom jula zbog sumnje da je nasmrt izbo svog bivšeg dečka Marka Radovića (24), studenta iz Bosne i Hercegovine, u iznajmljenom stanu u Zemunu.

 

Verbalni sukob

 

Ubistvu je, navodno, prethodila višesatna svađa. U jednom trenutku verbalni sukob je prerastao u fizički i Goran je izbo Marka. Radović je stavio na rane dva peškira i izašao iz kuće, pokušavajući da pobjegne. Pao je nekoliko metara ispred kuće i udario glavom o betonski blok. Tu je iskrvario i preminuo.

 

Goran Abdulov, poznatiji kao Jovana ili Jovanica, priznao je na saslušanju kod tužioca da je ubio svog ljubavnika Marka Radovića, studenta iz mjesta Bratač kod Nevesinja, ali je tvrdio da to nije učinio namjerno. Abdulov je rekao da mu je mnogo žao što je ubio Marka, ali da mu je "pao mrak na oči" kada je njegov dečko s vrata počeo da ga šutira i tjera iz stana.


 
Ispričao je da je kroz prozor vidio kako Marko pije šampanjac i kako se dopisuje s nekim na kompjuteru, zbog čega je posumnjao da ima drugu djevojku. Pokucao mu je na vrata, ali je on odmah počeo da ga tuče, pa je povukao nož, koji je nosio sa sobom.

 

Prekinuo vezu

 

Naveo je da je Marko htio da prekine dvogodišnju vezu s njim i da mu je zabranio da dolazi kod njega.

 

- Mnogo mi je žao što sam ubio Marka, jer sam bio snažno zaljubljen u njega, a i dalje ga mnogo volim - ispričao je Abdulov i dodao da je po zanimanju kuhar, kao i da je imao ljubavne veze i s djevojkama i s muškarcima.

 

Pokušao se ubiti

 

Kada je čuo da je njegov ljubavnik mrtav, Goran je htio izvršiti samoubistvo. Njegova majka Dragica tada je kazala da je Goran, koji je pobjegao kod nje, stavio sebi krpu u usta i navukao kesu na glavu, pokušavajući da se ubije. Goran je živio s majkom Dragicom u porodičnom stanu u Železniku, dok mu je bolesni brat smješten u dom zbog zdravstvenih problema.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!