KANDIDAT DF-A ZA PREDSJEDNIŠTVO PORUČIO

Željko Komšić: Imamo plan za domovinu! A oni koji misle da nemaju za koga glasati, neka znaju da...

Front07.09.18, 13:16h

Željko Komšić: Imamo plan za domovinu! A oni koji misle da nemaju za koga glasati, neka znaju da...
- Želim da u ovoj izbornoj kampanji obećam samo politiku mogućeg, onog što možemo uraditi u narednih osam godina, kako bi generacije rođene nakon rata imale šansu da svoju budućnost vide ovdje - rekao je Komšić

 

 

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić poručio je da ima 'plan za domovinu' kojim želi da kampanju koja slijedi usmjeri prema dijalogu o tome kako generacijama koje dolaze ostaviti državu na koju će biti ponosni.


- Naš 'Plan za domovinu' će obuhvatati prijedloge poboljšanja u odbrani i sigurnosti, većoj uključenosti Predsjedništva u jačanju ekonomskog razvoja zemlje, ozbiljnijim pristupom ekonomskoj i političkoj diplomatiji, te jednom strateškom i državotvornom pristupu jačanju pozicije Bosne i Hercegovine u regiji i svijetu - kazao je Komšić.


- Vrijeme je da se neke stvari pokrenu u procesu suočavanja s prošlošću i pomirenju, pružanju novih prilika za mlade, izgradnji imidža naše zemlje kao najbolje destinacije za prenos proizvodnje. Moramo se trznuti u smislu šta znači za naše građane institucija Predsjedništva, otvoriti se i biti stalno na terenu sa narodom. Želim da u ovoj izbornoj kampanji obećam samo politiku mogućeg, onog što možemo uraditi u narednih osam godina, kako bi generacije rođene nakon rata imale šansu da svoju budućnost vide ovdje - dodaje Komšić.


- Neka ova kampanja ne bude vođena strahom, već istinskim uvjerenjem da svojim glasovima možemo odrediti tok budućnosti naše zemlje. Neka oni koji ruše Bosnu i Hercegovinu to dokazuju podjelama, a mi ćemo je braniti ponosom i istinom. Možemo u ovoj izbornoj kampanji pokazati onima koji misle da nema za koga glasati - da izbor postoji. Obećavam da naš plan donosi napredak, da je realan i prihvatljiv svakom poštenom čovjeku u cijeloj zemlji. Domovinu ćemo sačuvati znanjem, razvojem i tako što ćemo onima koji tek dolaze ostaviti iza sebe državu po mjeri svakog građanina - zaključio je Komšić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još