Šta se desilo sa 'glavnim dokazom'

Podignuta optužnica protiv dvojice banjalučkih policajaca zbog slučaja 'Dragičević': Evo za šta su odgovorni

Hronika07.09.18, 12:16h

Podignuta optužnica protiv dvojice banjalučkih policajaca zbog slučaja 'Dragičević': Evo za šta su odgovorni
- Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banja Luci – saopćeno je kratko iz tog tužilaštva

 

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka danas je podiglo optužnicu protiv dvojice pripadnika MUP-u Republike Srpske, zbog krivičnog djela sprečavanje dokazivanja.

 

- Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banja Luci – saopćeno je kratko iz tog tužilaštva. 

 

Nezvanično, za tu dvojicu banjalučkih policajaca postoji sumnja da su, nakon što je banjalučki mladić David Dragičević u martu pronađen mrtav, odgovorni za nestanak njegovog donjeg veša, koji je mogao da posluži kao dokazni materijal. 

 

Pojedini mediji su ranije objavili da slika prije obdukcije potvrđuje da se na tijelu Dragičevića nalazio navedeni komad odjeće, kada je on pronađeno u rječici Crkvena, 24. marta. 

 

Komad odjeće je nestao, nakon što je tijelo stradalog bilo pod nadzorom policije.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!