video/ reprezentacija bih otputovala u belfast

U subotu meč protiv Sjeverne Irske, Prosinečki: Putujemo motivisani i u dobroj atmosferi

Sport06.09.18, 11:43h

U subotu meč protiv Sjeverne Irske, Prosinečki: Putujemo motivisani i u dobroj atmosferi
Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki u Sjevenu Irsku je otputovao u dobrom raspoloženju jer će u subotnjem meču imati na raspolaganju nekoliko igrača koji su zbog povreda bili upitni za taj meč

 

Seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je otputovala u Belfast, gdje će u subotu igrati prvi meč Lige nacija protiv selekcije Sjeverne Irske.  

 

Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki u Sjevenu Irsku je otputovao u dobrom raspoloženju jer će u subotnjem meču imati na raspolaganju nekoliko igrača koji su zbog povreda bili upitni za taj meč.  

 

- Oporavili su se Ćivić i Nastić, a tu je i Todorović. Nakon što su otpali Bičakčić i Vranješ zbog povreda, dobili smo tri igrača u odbrani i to nam je veoma bitno. Svaki meč nam je bitan, a putujemo u dobroj atmosferi i motivisani - izjavio je Prosinečki. 

 

Selektor je imao priliku da odmjeri snage sa selekcijom Sjeverne Irske u periodu kada je s klupe vodio selekciju Azerbejdžana. 

 

- Sjeverna Irska igrao dobro kod kuće. Imaju možda jednog novog igrača od kada sam ja vodio Azerbejdžan protiv njih, iskusni su i dobri. Kod kuće su u zadnjih nekoliko godina izgubili samo od Njemačke i Hrvatske. Dobri su u prekidima, a mi ćemo pokušati kroz pas igru da dođemo do cilja - objasnio je Prosinečki.  

 

Podsjetio je da je Sjeverna Irska bila do korak do plasmana na svjetsko prvenstvo, te da je bila učesnik evropskog prvenstva.  

 

Utakmica Sjeverna Irska - BiH će biti odigrana u subotu, 8. septembra u 15.00 sati.  

 

 

(Fena/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!