šaroliko, nema šta

Hoće li biti promjena? Saznajte kakvo vas vrijeme očekuje u BiH naredna četiri dana

Hronika06.09.18, 10:15h

Hoće li biti promjena? Saznajte kakvo vas vrijeme očekuje u BiH naredna četiri dana
U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima je moguća magla i niska naoblaka

 

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za nekoliko predstojećih dana, a prema prognozama meteorologa, većih promjena vremena u Bosni i Hercegovini - neće biti.

 

U petak u Bosni i Hercegovini preovladavat će sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima je moguća magla i niska naoblaka. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 29°C.

 

U subotu u Bosni će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini prije podne pretežno sunčano. U drugoj polovini dana i u Hercegovini se prognozira povećanje oblačnosti i lokalni pljuskovi sa grmljavinom u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24°C, na jugu zemlje od 26 do 30°C.

 

U nedjelju u Bosni prije podne će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana u Bosni sunčano uz umjerenu oblačnost. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu zemlje od 27 do 31°C.

 

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme se prognozira u centralnim i istočnim područjima Bosne, gdje lokalno može pasti i malo kiše. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25°C, na jugu zemlje od 27 do 30°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!