Najveći igrač svih vremena nije prošao dalje

Senzacija na US Openu: Federera izbacio 55. teniser svijeta

Sport04.09.18, 09:16h

Senzacija na US Openu: Federera izbacio 55. teniser svijeta
Senzacionalni pobjednik priznao je da se u prvom setu smrznuo kada je postao svjestan ko mu je s druge strane mreže, ali da se nakon toga uspio vratiti zahvaljujući svom fajterskom duhu

 

Roger Federer, peterostruki pobjednik njujorškog Grand Slama i drugi nositelj US Opena, ispao je u osmini finala od nenositelja Johna Millmana. Australac i 55. teniser svijeta, slavnog Švicarca pobijedio je s 3:6 7:5 7:6(7) 7:6(3).

 

Najveći teniser svih vremena dominirao je u prvom setu, ali zatim je Millman preokrenuo u drugom, te u preostala dva seta pokazao bolje živce u oba tie-breaka te nakon tri sata i 34 minute borbe došao do najveće pobjede u karijeri. 

 

Senzacionalni pobjednik priznao je da se u prvom setu smrznuo kada je postao svjestan ko mu je s druge strane mreže, ali da se nakon toga uspio vratiti zahvaljujući svom fajterskom duhu. 

 

"Iskreno, osjećao sam se kao jelen kada ga nasred ceste obasjaju farovi auta. Ali, onda sam shvatio da imam šansu ako držim kontrolu nad onim što mogu, a to je moja borbenost. Znam da u tom pogledu nikada neću zakazati." izjavio je neočekivani junak US Opena, koji nakon uspjeha karijere priznaje:

 

"Još uvijek ne vjerujem koga sam pobijedio. Beskrajno respektiram Rogera i sve što je napravio u ovom sportu. On je moj heroj. Danas nije odigrao najbolje što zna, ali neću se buniti zbog toga."

 

Istina, Federer, koji u prva tri meča nije izgubio set, imao je 77 neforsiranih grešaka, 10 dvostrukih grešaka na servisu i samo 49 posto pogođenih prvih servisa. 

 

Ali, priča dana u Flushing Meadowsu je John Millman, kojeg sada u četvrtfinalu čeka još jedan velikan, Novak Đoković

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!