Neviđeni slučaj nasilja

Djevojčicu (10) drugari u školi objesili o drvo i ostavili da visi: 'Bila sam sigurna da ću umrijeti!'

Hronika03.09.18, 09:52h

Djevojčicu (10) drugari u školi objesili o drvo i ostavili da visi: 'Bila sam sigurna da ću umrijeti!'
Incident se zbio u petak u katoličkoj osnovnoj školi, a majka je novinarima ispričala da je Amber i ranije bila zlostavljana od strane svojih vršnjaka, zbog čega pati od psiholoških problema uključujući i tjeskobu

 

 

Zastrašujući slučaj vršnjačkog nasilja desio se u osnovnoj školi u Perthu, koji je šokirao Australiju. Škola se zbog toga trenutno nalazi pod istragom, a priču je objavio Daily Mirror.


Kako navodi ovaj list, djevojčicu staru deset godina, Amber Yoon, vršnjaci iz škole objesili su o drvo užetom za preskakanje, i ostavili je da visi.


Bila je preplašena i sigurna da će umrijeti. Roditeljima i istražiteljima je ispričala:


- Jako sam se bojala, mislila sam da ću sigurno umrijeti. A u isto vrijeme sam se bojala i da ću upasti u još veće probleme.


Djevojčica je srećom spašena, sada je dobro, ali se pokušava oporaviti i od pretrpljenog šoka.


Inače, incident se zbio u petak u katoličkoj osnovnoj školi, a majka je novinarima ispričala da je Amber i ranije bila zlostavljana od strane svojih vršnjaka, zbog čega pati od psiholoških problema uključujući i tjeskobu.


Boluje i od urođene srčane mane, pa je zbog toga ovaj događaj mogao imati i tragične posljedice.

 

Majka je očajna i ne zna šta da uradi kako njeno dijete ne bi ponovo bilo izloženo nasilju.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!