Hoće li svi roditelji bojkotovati početak nastave

Samer Rešidat prozvao ministra Kazazovića: 'Ima novca za skije i izlete, a nema za djecu s poteškoćama u razvoju'

Front31.08.18, 10:51h

Samer Rešidat prozvao ministra Kazazovića: 'Ima novca za skije i izlete, a nema za djecu s poteškoćama u razvoju'
Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i ove godine nas nije iznenadilo i nije obezbijedilo finansijska sredstva i osnovne uslove za rad već po ustaljenom šablonu izgovor traži u drugome, napisao je Rešidat

 

Nakon što ni ove školske godine, koja u Kantonu Sarajevo počinje 3. septembra, djeca s poteškoćama u razvoju neće moći ostvariti svoje ljudsko pravo da se školuju - na društvenim mrežama pokrenuta je inicijativa da svi roditelji bojkotuju početak školske 2018/2019.

 

Povodom ovog gorućeg problema koji vlasti u Kantonu Sarajevo zasad ne namjeravaju riješiti, oglasio se na svom Facebook profilu i potpredsjednik Demokratske fronte (DF) Samer Rešidat.

 

- Čini se da 3. septembar neće donijeti početak školske godine za sve mališane u Kantonu Sarajevo. I dok roditelji jednog dijela djece sa uzbuđenjem prate svoje mališane na prvi čas, roditelji djece sa poteškoćama u razvoju u Kantonu Sarajevu neće imati tu privilegiju.


Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i ove godine nas nije iznenadilo i nije obezbijedilo finansijska sredstva i osnovne uslove za rad već po ustaljenom šablonu izgovor traži u drugome. Ovaj put su to dnevnice koje nisu obezbijedili, prošle godine je to bio prostor i da ne nabrajam.


Naravno, novca za obrazovanje ima, i to na pretek.


Ako ga nema, kako onda možemo opravdati subvencioniranje “svih” mališana koji će pohađati školu u prirodi? Treba da idu ali to nije prioritet!


Ako ga nema, kako onda “svi” mališani dobijaju kompletnu skijašku opremu i besplatnu školu skijanja? Treba da idu, ali to nije prioritet!


Ako ga nema, kako se onda škole opremaju sa novim računarima? Treba da se opremaju, ali to nije prioritet!


Izgleda da ga ima i to na pretek ali nema se sluha, nema prioriteta ali nema ni zelenog svjetla za “sve” mališane - napisao je Rešidat.

 

 

(DEPO PORTAL; BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!