Tvrdi da je poznati genijalac bio 'zloban i čudan'

Kćerka Stevea Jobsa otkrila uznemirujuće detalje: 'Preda mnom je simulirao seks, nije mi dao da izađem iz sobe'

Lifestyle30.08.18, 19:07h

Kćerka Stevea Jobsa otkrila uznemirujuće detalje: 'Preda mnom je simulirao seks, nije mi dao da izađem iz sobe'
Već je ranije Lisa objavila dijelove rukopisa u kojima je navela da njen otac nije bio široke ruke s "riječima, hranom i novcem"

 

Iako je većini poznat kao genijalac koji stoji iza iPhonea, kći Stevea Jobsa tvrdi da je bio "zloban i čudan", a navodno je pred njom simulirao seks kad je bila dijete.

 

Sedam godina nakon njegove smrti, Lisa Brennan-Jobs napisala je memoare u kojima je otkrila neke prilično uznemirujuće detalje iz njihovog odnosa.

 

Dio tih memoara, pod nazivom Small Fry, objavio je New York Times, a u njima Lisa prepričava kako je otac sa svojom drugom ženom Laurene Powell Jobs pred njom simulirao seksualni čin.

 

"Privukao ju je i poljubio, pomičući ruku prema njenoj dojci, a pri tome je teatralno stenjao. Kad sam htjela napustiti sobu, zaustavio me. Rekao mi je da ostanem jer imamo porodični trenutak, a važno je da pokušam biti dio ove porodice. Sjedila sam mirno i gledala u stranu dok je on uzdisao i trljao se o nju", napisala je ona.

 

Naglasila je da on nikad nije bio seksualni zlostavljač, samo vrlo neugodan.

 

Njena majka Chrissan otkrila je u svojim memoarima da ga je jednom prilikom ostavila da čuva Lisu dok je ona bila odsutna, te da se cijelo vrijeme šalio na račun njene seksualnosti. Tada je imala devet godina.

 

"Ismijavao ju je u seksualnom smislu i zbijao šale o tome šta sam radila u spavaćoj sobi s ovim ili onim tipom", kaže ona. Istaknula je da nikad nije bila zabrinuta da će nešto učiniti njihovoj kćeri, no ubuduće se ipak pobrinula da ih ne ostavlja same.

 

"Ponašao se tako jer nije znao bolje", tvrdi ona.

 

Već je ranije Lisa objavila dijelove rukopisa u kojima je navela da njen otac nije bio široke ruke s "riječima, hranom i novcem". Navela je da joj nije htio platiti grijanje, bez obzira na veliko bogatstvo, a čak i kad ga je posjetila u bolnici dok je umirao od raka nije izdržao da ne bude zloban.

 

"Smrdiš poput zahoda", rekao joj je tom prilikom.

 

Lisa je bila prvo Steveovo dijete nad kojim je dugo poricao očinstvo, a nikad nisu uspjeli izgraditi blizak odnos.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!