FOTO/ službena posjeta predsjedavajućeg predsjedništva BiH

Izetbegović u Palestini: Prošetao ulicama Ramallaha, uživao u tradicionalnim jelima, i još ponešto...

Front30.08.18, 14:50h

Izetbegović u Palestini: Prošetao ulicama Ramallaha, uživao u tradicionalnim jelima, i još ponešto...
U pratnji Izetbegovića bili su član Upravnog odbora Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) Ahmad Mecdelani te gradonačelnik Ramallaha Musa Hadid

 


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, drugog dana posjete Palestini, danas je boravio u Ramallahu, na Zapadnoj obali, javlja Anadolu Agency (AA).


Izetbegović je obišao historijska mjesta u Ramallahu i tom prilikom probao i tradicionalna palestinska jela.


U pratnji Izetbegovića bili su član Upravnog odbora Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) Ahmad Mecdelani te gradonačelnik Ramallaha Musa Hadid.


Prilikom obilaska ulica Ramallaha Izetbegović je posjetio i jedan od restorana u kojem je imao priliku probati tradicionalno palestinsko jelo falafel, vrlo popularno u zemljama Bliskog istoka. Izetbegović je iskoristio priliku i da porazgovara sa građanima Ramallaha.


Predsjedavajući Predsjedištva BiH je jučer u Ramallahu dočekan uz najviše državne i vojne počasti. Potom je posjetio mauzolej u kojem odao počast bivšem palestinskim lideru Yasseru Arafatu, a nakon toga se sastao sa predsjednikom te zemlje Mahmoudom Abbasom. Nešto kasnije je posjetio i kompleks džamije Al-Aksa u Jerusalemu.


Planirano je da se Izetbegović danas sastane sa palestinskim vjerskim poglavarima i političkim predstavnicima.

 

Više fotografija pogledajte OVDJE.

 

(Anadolija/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!